Manual i guia d’estil pel tractament informatiu i polític del ‘sensellarisme’

La situació en què viuen les persones sense llar continua sent desconeguda per a la majoria de la població i sovint, quan es parla o s’escriu sobre elles, es reprodueixen estereotips que perpetuen la seua estigmatització.

Els mitjans de comunicació contribueixen a construir la imatge que la ciutadania té d’aquestes persones. El seu paper és clau a l’hora d’oferir una imatge real d’aquests homes i dones i, així, evitar una visió excloent basada en prejudicis i en el desconeixement.

És per això, que la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), constituïda a Barcelona el 2005 per fer front a aquest fenomen, ha elaborat una sèrie de recomanacions de cara al tractament informatiu d’un problema que requereix una mirada atenta per part dels professionals dels mitjans de comunicació. En aquesta feina la XAPSLL ha comptat amb l’assessorament del Consell de la Informació de Catalunya (CIC).

La XAPSLL ha elaborat:

Contacta amb nosaltres

Gràcies per contactar. Et contestarem tan prompte ens siga posible.

Not readable? Change text. captcha txt