La Unió de Periodistes Valencians lamenta el tancament de les delegacions del diari La Verdad a Alacant

València 23 de gener de 2017. –

La Unió de Periodistes Valencians lamenta la decisió del Grup Vocento que ha anunciat el tancament de les dos edicions del diari La Verdad en la província d’Alacant. Nous acomiadaments que afecten a quasi 30 professionals i castiguen durament les delegacions territorials. Aquesta situació és un nou colp a la professió periodística i a la necessària pluralitat informativa. La Unió expressa la seua solidaritat amb tots els companys i companyes afectats/des per aquesta decisió empresarial que colpeja novament a La Verdad, diari que ja va patir en 2013 un ERO que acabà amb la meitat de la plantilla i amb el tancament de la delegació del diari a Elx.

Des de la Unió de Periodistes Valencians demanem, novament, als directius dels mitjans de comunicació que no retallen en llibertat d’informació. L’excusa dels mals resultats econòmics de les empreses periodístiques per a encobrir una onada d’acomiadaments salvatges, només fa que perjudicar la qualitat de la informació i agreujar la precarització del sector. I més quan al nostre territori les edicions dels diaris nacionals deixen d’informar des d’ací.

La Unió de Periodistes Valencians fa 36 anys que defensa la llibertat d’informació, la d’expressió i els drets dels periodistes; des de la nostra associació ens hem mostrat partidaris de la necessitat de l’existència d’uns mitjans de comunicació que treballen des d’ací, amb redaccions pròpies que ajuden al desenvolupament democràtic de la societat valenciana. El nou ERO d’extinció anunciat en La Verdad suposa un dur colp per a la informació territorial i per a tota la ciutadania del País Valencià que mereix una informació local de qualitat. Volem enviar tot el nostre suport als treballadors/es acomiadats/des aquest matí.

#senseperiodistesnohihaperiodisme

#senseperiodismenohihademocràcia

Contacta amb nosaltres

Gràcies per contactar. Et contestarem tan prompte ens siga posible.

Not readable? Change text.