La Unió de Periodistes Valencians condemna i rebutja l’agressió violenta patida per diferents periodistes i fotoperiodistes durant la cobertura dels actes del 9 d’Octubre

València, 10 d’octubre de 2017

La Unió de Periodistes Valencians censura, rebutja i condemna l’actitud violenta i incívica que van patir ahir diversos companys que van ser agredits per un grup de violents d’extrema dreta mentre realitzaven el seu treball.

Diversos periodistes i fotoperiodistes van ser increpats, amenaçats i agredits físicament, amb espentes i puntades, i fins i tot patiren intents de robatori del material fotogràfic, mentre cobrien la manifestació convocada per la Comissió 9 d’Octubre sota el lema ‘Sí al valencià’.

La Unió de Periodistes Valencians considera aquestes agressions una vulneració molt greu del dret a la informació lliure i veraç i exigeix que es desenvolupe una investigació per a esclarir els fets i identificar a tots i cadascun dels agressors amb la finalitat d’evitar que aquests incidents tornen a succeir-se.

A més, instem al Delegat del Govern a explicar, en una reunió formal i urgent que aquest mateix matí hem sol·licitat, per què la policia nacional no va garantir la seguretat dels periodistes.

Així mateix, la Unió de Periodistes Valencians es posa a la disposició dels professionals agredits, de la Fiscalia i de la policia nacional per a ajudar-los a esclarir els fets i identificar els culpables aportant tot tipus de testimoniatges i material gràfic dels professionals presents en la manifestació.

NOTA: Aquells/es que disposeu de material gràfic que puga servir per a la investigació i vullgueu compartir-lo podeu enviar-lo al correu: fotografia@unioperiodistes.org. Si l’arxiu és molt pesat, us demanem que l’envieu per WeTransfer. Gràcies per la vostra col·laboració.

Comissió Executiva

Contacta amb nosaltres

Gràcies per contactar. Et contestarem tan prompte ens siga posible.

Not readable? Change text. captcha txt