(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Presentació del llibre: “Juan Carlos I. La Biografía sin silencios”

25.10.2016

Rebeca Quintáns presentarà el seu llibre el pròxim dia 4 de novembre (a les 20 hores) en el Ben’s Inn (Plaza de Honduras, 17. Valencia) en una edició especial de Escepticos en el Pub (EEEP)* en col·laboració amb la Unió de Periodistes Valencians. (Entrada gratuïta fins a completar aforament).

L’any 2000, l’editorial basca Arakatzen va decidir acabar amb el ‘pacte de silenci’ sobre el rei emèrit Joan Carles I amb la publicació de ‘Un rey golpe a golpe. Biografía no autorizada de Juan Carlos de Borbón‘, que signava una desconeguda Patricia Sverlo. Els que esperaven una diatriba contra el llavors monarca o la pròpia monarquia van quedar decebuts. Es tractava d’un llibre profundament documentat sobre fets —molts d’ells coneguts en part— dels quals pocs s’havien atrevit a escriure. Encara així, cap mitjà important es va fer ressò de la publicació i l’obra es va convertir en una de les més censurades de la Transició. Malgrat els problemes, va conèixer una segona edició i una traducció al català.

Ara, 16 anys més tard, l’editorial Akal ha decidit recuperar l’obra i publicar-la amb el nom de la seua autora: l’escriptora i periodista Requeca Quintáns. Juan Carlos I. La biografía sin silencios no és simplement una reedició, sinó una ampliació que doblega en extensió a l’original. L’origen dels Borbó, les relacions sentimentals del monarca ‘campechano’, les seues amistats perilloses, els seus negocis, la relació amb el seu pare, el seu paper en el Colp d’Estat del 23F… cap aspecte ha quedat fora d’aquest relat que fuig del to complaent de quasi tot el publicat fins avui.

El llibre va ja per la segona edició. Com va ocórrer l’any 2000, aquesta obra no és una revenja contra la monarquia ni una diatriba contra els seus representants, sinó un treball molt rigorós, necessari i que ompli un buit inexplicable a l’hora de fer una crònica seriosa de la Història d’Espanya des de l’arribada de la Democràcia.

(EEEP)* és una trobada mensual afavorida per ARP- Sociedad para el Avance del Pensamiento Crítico l’objectiu de la qual és promocionar la divulgació científica i lluitar contra els fraus paranormals.rebeca-quintans