(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Projecció i col·loqui del documental “Alba Daurada: Un assumpte personal”

07.12.2016

La Unió de Periodistes Valencians ha organitzat a València la projecció i col·loqui del documental ‘Alba Daurada: Un assumpte personal’ que contarà amb la presència de la directora Angélique Kourounis.

Dia: dijous 15 de desembre

Hora: 19:30 h – Preu 2€
Lloc: ARAGÓ CINEMES – Av/ del Port nº1, VALÈNCIA.

“La meua parella és jueva. Un dels meus fills és gai i l’altre un militant anarquista.
Jo sóc feminista, d’esquerres i filla d’immigrants. Si Alba Daurada arriba al poder, el nostre únic problema será llavors en quin vagó ens posaran.”
https://goldendawnapersonalaffair.com/

La periodista Angélique Kourounis ha estat durant anys seguint l’activitat del partit neonazi grec Alba Daurada, actualmente tercera força política en un país immers en una greu crisi econòmica i una convulsa situació política. Kourounis ha estat a les assemblees del partit, ha seguit els seues membres quan repartien propaganda i ha estat a les manifestacions i mítins més multitudinaris de l’extrema dreta grega en anys. Ha entrevistat els seus membres, els seus simpatitzants i les seues víctimes. Volia entendre com i perquè un partit neonazi aconsegueix aquest inèdit suport en ple segle XXI.

Com poden haver passat d’un 0,2% de vots a aconseguir 18 diputats?.
Com pot un partit obertament racista, nazi, homòfob, sexista, que promou i utilitza la violència, aconseguir cada vegada més suport?.

Kourounis va tenir família a la resistència antinazi durant la Segona Guerra Mundial. Alguns familiars seus van passar pel camp d’extermini d’Auschwitz, i no podia imaginar que, dècades després, una organització com Alba Daurada obtindria aquest èxit. Per això va deicidir investigar durant anys i càmera en mà allò que motiva els votants del partit neonazi.

Angélique Kourounis és periodista i ha treballat en nombrosos mitjans com Charlie Hebdo, Radio France, TV5 Monde (consulteu ací el seu currículum).

Entrevista a la directora: “La crisis por sí sola no explica el auge de Amanecer Dorado”.

ESTEU TOTS CONVIDATS. US ESPEREM!!!