(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Creades les Beques Josep Torrent de Periodisme d’Investigació

18.01.2017

La Unió de Periodistes Valencians i la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis han signat aquest matí el conveni de col·laboració entre ambdues institucions per crear les Beques Josep Torrent de Periodisme d’Investigació sobre temes d’interés per a la societat valenciana. Aquest conveni té un any de durada i podrà prorrogar-se dos anys més.

Cadascuna de les quatre beques, que es preveu que es concediran anualment, estarà dotada amb 3.000 euros: la Diputació es farà càrrec de sufragar-ne tres i la Unió de Periodistes l’altra. Posteriorment, una vegada realitzats, els treballs seran editats pel Magnànim en quatre llibres monogràfics dins del seu catàleg de publicacions, amb la qual cosa el Magnànim, a més de la col·lecció Papers de Premsa, dirigida per Emili Piera, farà una aposta per l’edició de llibres de periodisme.

Després de la signatura, Pitarch ha explicat que amb aquesta iniciativa pretenen “contribuir a complementar la iniciativa privada en un àmbit, el del periodisme d’investigació, en el qual la lògica de la immediatesa i l’actualitat a sovint dificulta un tractament més reflexiu d’alguns temes”. A més, ha destacat que les beques seran atorgades entre els projectes presentats per un jurat “nomenat exclusivament per la UPV entre periodistes de reconegut prestigi i experiència en diferents mitjans, que garantirà —ha remarcat—la independència, la pluralitat i la qualitat periodística dels treballs”. A les beques podran presentar-se periodistes i estudiants d’últim curs de Periodisme.

Els responsables del Magnànim i de la Unió han destacat que les beques portaran el nom de Josep Torrent com a homenatge i reconeixement al fallit periodista de l’Eliana. Josep Torrent (1953-2016), membre destacat de la generació de periodistes que creixeren professionalment amb la transició, la recuperació democràtica i l’autonomia, va desenvolupar una destacable trajectòria en diferents mitjans valencians. Després dels inicis al setmanari Qué y Dónde i als diaris Diario de Valencia i Noticias al Día, va dirigir, com a subdirector, la secció de política en Levante-EMV, càrrec que va deixar per dirigir, des del 1997 fins al 2014, la delegació de El País en la Comunitat Valenciana.

El conveni ha entrat en vigor aquest dimarts 17 de gener de 2017. En breu comunicarem la convocatòria i us farem arribar les bases.

Consulta el conveni ací.

Foto: Pitarch, Rodríguez, Rius i Flor, junt a la vídua i la filla de Josep Torrent, després de la signatura del conveni.