JORNADA ‘FAKE NEWS’: LA COMUNICACIÓ EN TEMPS DE NOTÍCIES FALSES

La Unió de Periodistes Valencians i el Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació de la Universitat de València, en col·laboració amb la Càtedra de Privacitat i Transformació Digital de la Universitat de València organitzen aquesta jornada que tindrà lloc el dia 28 de febrer a partir de les 11 h al Saló de Graus de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la UV.

Qui està darrere i per què de les ‘fake news’ que s’escampen a través de xarxes socials i fòrums d’internet? Com es fabriquen i com es viralitzen les notícies falses en l’era digital? Quins són els seus mecanismes per a arribar a grans audiències escapant de tota mena de control? De quina manera estan condicionant la política? Poden o han de fer front a les ‘fake news’ els periodistes? Estan fora de perill els mitjans de comunicació de les notícies falses?

Aquestes són algunes de les qüestions a les quals busca donar resposta aquesta jornada eminentment pràctica i orientada tant a estudiants de Periodisme i Comunicació Audiovisual com a periodistes en actiu i professionals de la comunicació.

L’entrada és lliure i gratuïta fins a completar aforament.

Programa:
– 11 – 11.15 h: Ricard Martínez, director de la Càtedra de Privacitat i Transformació Digital de la UV.
– 11.15 – 12.15 h: Conferència de Pere Masip (Universitat Ramon Llull).
– 12.30 – 14 h: Taller del periodista Miquel Ramos: Les fàbriques de l’odi i la desinformació: ‘fake news’ per a la guerra cultural.
– 16 – 17.30 h: Taller de la periodista Carmela Ríos: Com es detecten les ‘fake news’?

Contacta amb nosaltres

Gràcies per contactar. Et contestarem tan prompte ens siga posible.

Not readable? Change text. captcha txt