(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Jornada ‘Fake News’: La comunicació en temps de notícies falses

20.02.2019

La Unió de Periodistes Valencians i el Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació de la Universitat de València, en col·laboració amb la Càtedra de Privacitat i Transformació Digital de la Universitat de València organitzen aquesta jornada que tindrà lloc el dia 28 de febrer a partir de les 11 h al Saló de Graus de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la UV.

Qui està darrere i per què de les ‘fake news’ que s’escampen a través de xarxes socials i fòrums d’internet? Com es fabriquen i com es viralitzen les notícies falses en l’era digital? Quins són els seus mecanismes per a arribar a grans audiències escapant de tota mena de control? De quina manera estan condicionant la política? Poden o han de fer front a les ‘fake news’ els periodistes? Estan fora de perill els mitjans de comunicació de les notícies falses?

Aquestes són algunes de les qüestions a les quals busca donar resposta aquesta jornada eminentment pràctica i orientada tant a estudiants de Periodisme i Comunicació Audiovisual com a periodistes en actiu i professionals de la comunicació.

L’entrada és lliure i gratuïta fins a completar aforament.

PROGRAMA:
– 11 – 11.15 h: Ricard Martínez, director de la Càtedra de Privacitat i Transformació Digital de la UV.
– 11.15 – 12.15 h: Conferència de Pere Masip (Universitat Ramon Llull).
– 12.30 – 14 h: Taller del periodista Miquel Ramos:Les fàbriques de l’odi i la desinformació: ‘fake news’ per a la guerra cultural.
– 16 – 17.30 h: Taller de la periodista Carmela Ríos: Com es detecten les ‘fake news’?