(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió i CEAR PV convoquen una beca per a realitzar un observatori i anàlisi periodístic del discurs polític als mmcc en relació a persones migrades i refugiades

22.02.2019

La Unió de Periodistes Valencians col·labora novament amb CEAR (Comissió d’Ajuda al Refugiat) del País Valencià, en la proposta d’una nova beca per a realitzar un treball d’observació i anàlisi periodístic, d’una durada de 3 mesos (precampanyes i campanyes electorals), en els que una o un periodista de la Unió puga analitzar els discursos dels polítics als mitjans de comunicació valencians en relació a les persones migrades i refugiades.

El discurs excloent, contrari a les persones migrants o refugiades, basat en l’odi, la discriminació, la xenofòbia o de preferència nacional, pot donar-se per part de polítics als mitjans en les properes campanyes electorals. És per això, que per part de l’ONG es pretén realitzar aquest anàlisi que posteriorment formarà part d’un observatori.

La tasca concreta consistirà a recollir i analitzar les notícies i el tractament mediàtic relatiu a les propostes, posicions i declaracions polítiques que utilitzen el discurs contra les persones migrants i refugiades amb conceptes o idees de preferència nacional i identitària durant les precampanyes i campanyes electorals generals, autonòmiques, locals i Europees.

A més de l’anàlisi, la persona seleccionada realitzarà presentacions i conferències sobre el treball realitzat en particular, i en general contra el discurs d’odi, la xenofòbia, la desinformació (fake news) en els mitjans i les xarxes, etc que malauradament està en augment per part de determinats sectors, xarxes i organitzacions.

La Unió de Periodistes proposa als seus associats/des unabeca per un import de 2.700 euros, per a realizar aquestes tasques.

Els i les interessats/des heu d’enviar al correu de la Unió el currículum actualitzat i una breu proposta de l’enfocament que donaríeu a aquest observatori: administracio@unioperiodistes.org. El termini per a presentar els currículums i propostes finalitza el divendres 1 de març a les 12 h.

La persona triada disposarà de tres mesos, març, abril i maig per a realitzar l’observatori i per a convertir les dades i l’anàlisi en un document final, que s’inclourà en un observatori i la posterior difusió del mateix en diferents xarxes i espais físics.

Aquest observatori, a més, ha de servir per a analitzar el tractament que els mitjans fan de la matèria i contribuir a fer una reflexió i realitzar propostes de millora en el tractament mediàtic i de denúncia del missatge d’odi o de preferència nacional.

Per a la selecció del becari/a es valorarà la seua motivació i experiència en la matèria, així com la seua trajectòria en temes d’immigració, asil, Drets Humans, lluita contra el racisme i la xenofòbia en les xarxes i mitjans, entre d’altres.