(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes Valencians exigeix als partits polítics respecte a la independència professional de mitjans i periodistes

14.03.2019

L’Executiva de la Unió de Periodistes Valencians, després de conéixer que l’Ajuntament de Calp, mitjançant el plenari i a instàncies del grup municipal del PP de Calp, ha reprovat el mitjà La Marina Plaza amb la presentació d’una moció, recorda als partits polítics queen el nostre Estat de Dret és fonamental que des dels poders públics i les formacions polítiques es respecte la independència professional de mitjans i periodistes.

La no coincidència de la línia editorial d’un mitjà amb les opinions personals no és resultat d’una mala praxi periodística sinó símptoma de pluralitat i diversitat d’opinions, que enriqueixen i fan més plural el debat públic des de qualsevol mitjà de comunicació.

D’altra banda, el dret a la crítica és inherent a qualsevol persona i per tant a qualsevol professional de la informació. Des de la Unió de Periodistes Valencians entenem que una crítica es pot acceptar o no, però allò que és totalment inacceptable és que, com en el cas de La Marina Plaza, un partit polític utilitze el seu descontent per a difondre greus acusacions de ‘fake news’ contra un mitjà i els seus treballadors/col·laboradors.

A més a més, la Unió de Periodistes, que assumeix com a propi el Codi Deontològic de la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE), considera que el grup municipal del PP de Calp s’acull a aquesta norma sense tindre clara la distinció entre informació i opinió, que ve molt ben reflectida al text de la Federació amb les següents paraules: “el periodista defenderá siempre el principio de la libertad de investigar y de difundir la información y la libertad del comentario y la crítica”.

Per tot això, des de la Unió de Periodistes Valencians exigim als representants del grup municipal del PP de Calp que es retracten d’aquestes greus acusacions contra La Marina Plaza i que respecten el dret a informar dels i les periodistes i la seua llibertat d’expressió.