(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes Valencians lamenta el tancament del Diari La Veu

19.12.2019

La Unió de Periodistes Valencians lamenta el tancament del Diari La Veu, un mitjà de comunicació digital íntegrament en valencià que es deixarà d’editar el pròxim 31 de desembre. El tancament del Diari La Veu, per decisió de la cooperativa que el sustentava, suposa un colp molt dur per al periodisme en la nostra llengua i de proximitat i, sobretot, per a la pluralitat informativa i el dret a la llibertat d’expressió, dos dels pilars bàsics del sistema democràtic.

Des de la Unió, considerem que el tancament d’un mitjà de comunicació és un drama que, junt amb l’afebliment de les redaccions com a conseqüència dels acomiadaments constants de periodistes, està col·locant el periodisme valencià en una situació molt delicada. La supervivència dels mitjans fora dels grans grups mediàtics és cada vegada més difícil i, en especial, per a aquells mitjans que opten pel valencià com a eina de comunicació. Aquest fet, sense dubte, empobreix la qualitat democràtica de la societat valenciana, ja que sense un periodisme independent, rigorós, ferm i, en definitiva, lliure i capaç de suportar pressions polítiques i econòmiques, no hi ha democràcia.

La Unió de Periodistes Valencians vol expressar també el seu suport als companys i companyes del Diari La Veu. De la mateixa manera, com hem fet des de fa gairebé 40 anys, seguirem defensant la llibertat d’informació, d’expressió i els drets dels periodistes, així com la necessitat de l’existència de mitjans de comunicació propis, fets des d’ací, que ajuden al desenvolupament democràtic de la societat valenciana.