(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Organitzem la II edició dels tallers gratuïts Google News Lab

03.02.2020

Els dies 26 i 27 de febrer hem organitzat amb Google News Lab tres tallers sobre Periodisme 3.0 al Col·legi Major Rector Peset (aula seminari 1).
Els tallers són gratuïts, hi ha tres temàtiques distintes: verificació online, taller de Flourish (visualització de dades) i taller de Google Earth per a periodistes.
Cadascú/na es pot inscriure en el o els tallers que preferisca.

Les jornades només es celebraran si hi ha un mínim de 25 persones inscrites.
Hi haurà 30-35 places disponibles per taller. Es crearan llistes d’espera de cada activitat.

El taller estàdirigit a associats/des, periodistes i estudiants de Periodisme i Comunicació Audiovisual.

Les inscripcions s’obriran demà 4 de febrer a les 9 hores.
Per a inscriure’s cal emplenar el formulari que adjuntem amb totes les dades, és indispensable, ja que per a tindre connexió wifi durant el taller, la Universitat ha de crear a cada inscrit/a un usuari d’accés a la xarxa.
El FORMULARI heu d’enviar-lo a: administracio@unioperiodistes.org

Cal vindre al taller amb el vostre ordinador, tablet…

PROGRAMA:

Dimecres 26 de febrer 
16 h -19 h
Verificació online. Tècniques i eines per a lluitar contra la desinformació
La detecció de notícies falses i la verificació de contingut online s’han convertit en habilitats crucials del periodisme. Aquest taller repassa diverses eines avançades per a fer “fact-checking” i investigació en línia. També presenta tècniques de verificació d’imatges i vídeos, així com recursos per a analitzar l’origen d’una pàgina, la seua història, etc.
Duració: 3 hores.
Eines: Advanced Search, Reverse Image Search, Scholar, Public Data, YouTube, Translate, Street View, Earth, extensions de Chrome per a verificació i unes altres.

Dijous 27 de febrer
16 h – 17:30 h
Taller de Flourish. Taller pràctic de visualització de dades professional per a periodistes
L’era de les dades obri una poderosa font d’investigació i noves històries per al periodisme. Aquest curs se centrarà en una única eina, ‘Flourish’. Una de les eines senzilles i gratuïtes que facilita cadascuna de les diferents fases que travessa un projecte de periodisme de dades: des de l’obtenció del material, passant pel seu processament i verificació fins a la seua presentació amb visualitzacions poderoses i atractives.
Duració: 1 hora i mitja.
Eines: Flourish.

18 h – 19:30 h
Google Earth per a periodistes. Taller pràctic per a traure el màxim partit a les diverses versions de Earth.
El món digital ha obert la porta a noves maneres de narrar i visualitzar les nostres històries de forma més atractiva. Aquest taller explora una de les eines que ofereix Google per a enriquir el contingut visual explotant al màxim les possibilitats dels suports online: mapes personalitzats, imatges satel·litàries, fotos en 360é, recorreguts virtuals amb Google Earth, etc.
Duració: 1 hora i mitja.
Eines: Google Earth.

Imparteix el taller: Pablo Sanguinetti, periodista i escriptor. Ha sigut corresponsal de l’agència de notícies alemanya DPA durant més de 12 anys a Berlín i a Madrid, a més de coautor del Llibre d’Estil de l’agència en espanyol. També ha col·laborat amb diaris com l’argentí La Nación i l’espanyol El Mundo. Autor de dos llibres i programador, investiga actualment l’aportació de noves tecnologies en periodisme i humanitats. Des de maig de 2019 és Teaching Fellow del Google News Lab per a Espanya i Portugal.

RECORDA EMPLENAR AQUEST FORMULARI I ENVIAR-HO A administracio@unioperiodistes.org