Organitzem la II edició dels tallers gratuïts Google News Lab

Els dies 26 i 27 de febrer hem organitzat amb Google News Lab tres tallers sobre Periodisme 3.0 que se celebraran al Col·legi Major Rector Peset (aula seminari 1).
Els tallers són gratuïts, hi ha tres temàtiques distintesverificació online, taller de Flourish (visualització de dades) i taller de Google Earth per a periodistes.
Cadascú/na es pot inscriure en el o els tallers que preferisca.

Les jornades només es celebraran si hi ha un mínim de 25 persones inscrites.
Hi haurà 30-35 places disponibles per taller. Es crearan llistes d’espera de cada activitat.

El taller està dirigit a associats/des, periodistes i estudiants de Periodisme i Comunicació Audiovisual.

Les inscripcions s’obriran demà 4 de febrer a les 9 hores.
Per a inscriure’s cal emplenar el formulari que adjuntem amb totes les dades, és indispensable, ja que per a tindre connexió wifi durant el taller, la Universitat ha de crear a cada inscrit/a un usuari d’accés a la xarxa.
El FORMULARI heu d’enviar-lo a: administracio@unioperiodistes.org

CAL VINDRE AL TALLER AMB EL VOSTRE ORDINADOR, TABLET…

PROGRAMA:

Dimecres 26 de febrer 
16 h -19 h
Verificació online. Tècniques i eines per a lluitar contra la desinformació
La detecció de notícies falses i la verificació de contingut online s’han convertit en habilitats crucials del periodisme. Aquest taller repassa diverses eines avançades per a fer “fact-checking” i investigació en línia. També presenta tècniques de verificació d’imatges i vídeos, així com recursos per a analitzar l’origen d’una pàgina, la seua història, etc.
Duració: 3 hores.
Eines: Advanced Search, Reverse Image Search, Scholar, Public Data, YouTube, Translate, Street View, Earth, extensions de Chrome per a verificació i unes altres.

Dijous 27 de febrer
16 h – 17:30 h
Taller de Flourish. Taller pràctic de visualització de dades professional per a periodistes
L’era de les dades obri una poderosa font d’investigació i noves històries per al periodisme. Aquest curs se centrarà en una única eina, ‘Flourish’. Una de les eines senzilles i gratuïtes que facilita cadascuna de les diferents fases que travessa un projecte de periodisme de dades: des de l’obtenció del material, passant pel seu processament i verificació fins a la seua presentació amb visualitzacions poderoses i atractives.
Duració: 1 hora i mitja.
Eines: Flourish.

18 h – 19:30 h
Google Earth per a periodistes. Taller pràctic per a traure el màxim partit a les diverses versions de Earth.
El món digital ha obert la porta a noves maneres de narrar i visualitzar les nostres històries de forma més atractiva. Aquest taller explora una de les eines que ofereix Google per a enriquir el contingut visual explotant al màxim les possibilitats dels suports online: mapes personalitzats, imatges satel·litàries, fotos en 360é, recorreguts virtuals amb Google Earth, etc.
Duració: 1 hora i mitja.
Eines: Google Earth.

Imparteix el taller: Pablo Sanguinetti, periodista i escriptor. Ha sigut corresponsal de l’agència de notícies alemanya DPA durant més de 12 anys a Berlín i a Madrid, a més de coautor del Llibre d’Estil de l’agència en espanyol. També ha col·laborat amb diaris com l’argentí La Nación i l’espanyol El Mundo. Autor de dos llibres i programador, investiga actualment l’aportació de noves tecnologies en periodisme i humanitats. Des de maig de 2019 és Teaching Fellow del Google News Lab per a Espanya i Portugal.

RECORDA EMPLENAR AQUEST FORMULARI I ENVIAR-HO A administracio@unioperiodistes.org

Contacta amb nosaltres

Gràcies per contactar. Et contestarem tan prompte ens siga posible.

Not readable? Change text. captcha txt