(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes proposa a la Generalitat un pla d’ajudes al sector vinculat al manteniment dels llocs de treball

23.04.2020

La Unió de Periodistes Valencians ha enviat, després de mantindre converses amb la Secretaria Autonòmica de Comunicació, una proposta per tal de desenvolupar un pla d’ajudes públiques per al sector periodístic del nostre àmbit autonòmic. L’objectiu de la Unió de Periodistes amb aquest pla és dissenyar una estratègia de reconstrucció econòmica de la nostra professió.

Durant aquesta pandèmia, el periodisme s’ha considerat una activitat essencial i ha quedat demostrada la seua importància per a garantir el dret a la informació de tota la ciutadania. Tot i això, la caiguda de la publicitat ha provocat una disminució de part important dels ingressos dels mitjans en un moment en què la seua situació tampoc era massa esperançadora.

Davant aquesta situació d’urgència, la nostra associació ha defensat la necessitat d’un pla específic d’ajudes públiques per al sector periodístic, per tal de preservar la pluralitat informativa i la lluita contra la desinformació que estan encapçalant els mitjans de comunicació. Això s’ha de fer amb periodistes, perquè sense periodistes no hi ha periodisme, per tant les ajudes públiques hauran de vincular-se, per força, al manteniment dels llocs de treball.

En aquest sentit, la proposta de la Unió de Periodistes Valencians contempla, a curt termini, un augment de la publicitat institucional que afavorisca la informació pràctica sobre la lluita contra la pandèmia i, a mitjà i llarg termini, un pla de xoc que incloga: un pla d’ajudes econòmiques estructurals per als mitjans de comunicació; ajudes, a través de Labora, per a la contractació de periodistes i fotoperiodistes a les empreses de comunicació; ajudes a la contractació de periodistes en mitjans locals i edicions comarcals de mitjans valencians o de periodistes per a edicions valencianes de mitjans de fora de l’àmbit territorial valencià; crèdits ‘blans’ per a la creació de nous projectes periodístics; contractació de periodistes i fotoperiodistes en les administracions públiques per a reforçar els gabinets de premsa; inversió en subscripcions digitals a diaris per part de les administracions públiques; desgravació fiscal per a les empreses que facen inversió publicitària en els mitjans; pla de foment de lectura de premsa i la defensa de l’IVA reduït del 4% per a les publicacions digitals.

PROPOSTA PLA D’AJUDES PÚBLIQUES PER AL SECTOR PERIODÍSTIC