(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Els informadors gràfics reclamen llibertat per a informar a LaLiga, al Ministeri de Sanitat i al Consell Superior d’Esports

28.05.2020

Una trentena de fotoperiodistes s’han concentrat aquest matí en la porta de la Ciutat Esportiva del Valencia CF en la convocatòria encapçalada, al nostre territori, per la Unió de Periodistes Valencians que s’ha desenvolupat de forma simultània en les diferents ciutats esportives de l’estat amb el lema ‘Amb la informació no es juga’.

Les i els periodistes gràfics han protestat davant la decisió del Ministeri de Sanitat, el Consell Superior d’Esports i Laliga d’impedir la seua entrada als entrenaments dels equips de Primera i Segona Divisió. Tanmateix han reclamat que s’incloga als mitjans de comunicació en el protocol d’accés a les ciutats esportives i camps de futbol i que es retire aquesta prohibició que interfereix en la condició d’activitat essencial dels mitjans de comunicació decretada durant l’estat d’alarma.

Biel Aliño, fotoperiodista i membre de l’executiva de la Unió de Periodistes Valencians ha manifestat que aquest veto suposa, a més a més, un monopoli informatiu per part de LaLiga que mitjançant la seua agència distribueix els continguts que considera, “això no és informació, és propaganda” assegurava. Per aquest motiu, el portaveu de la Unió ha demanat al Ministeri de Sanitat, a LaLiga i al Consell Superior d’Esports que es coordinen i troben una solució perquè tots els agents implicats puguen desenvolupar les seues tasques sense posar en risc la salut de ningú i poder garantir, d’aquesta manera, que la ciutadania reba una informació contrastada de la competició. “En aquest moment en què ens enfrontem a una greu crisi econòmica en la qual tots els sectors necessiten ajudes els i les periodistes gràfics considerem que la millor ajuda que ens poden oferir és deixar-nos treballar” concloïa Biel Aliño.

La Unió de Periodistes Valencians, juntament amb altres associacions de gràfics, ha signat un manifest d’àmbit estatal que adjuntem.

MANIFEST

#LlibertatPerAInformar
#NoAlMonopoliInformatiu