(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes reclama que tots els mitjans puguen accedir als esdeveniments esportius sota les mateixes mesures de seguretat que la resta de treballadors d’Espanya

05.06.2020

LaLiga i el Consell Superior d’Esports han donat un dur colp al dret a la informació. Quan queda una setmana perquè es reprenguen les competicions esportives professionals a Espanya (futbol masculí de Primera i Segona divisió i Fase final de l’ACB), les ràdios comercials i públiques que cobreixen la informació dels partits veuran limitat l’accés als camps i pavelló (la fase final de l’ACB es disputarà a València) on exercir la seua tasca informativa, tampoc la premsa escrita, fotoperiodistes i televisions. Una situació totalment irregular en el marc laboral actual i que situa als professionals de la informació esportiva com l’únic col·lectiu que no podrà exercir el seu treball en tota Espanya.

Les treballadores i treballadors de mitjans de comunicació, els quals han desenvolupat un treball essencial durant aquesta crisi sanitària, no poden ser els únics empleats de tota Espanya als quals se’ls impedisca desenvolupar el seu treball. Un sector que es troba envoltat d’incertesa i que està sent menystingut pels estaments que gestionen aquesta situació.

Des de la Unió de Periodistes no entenem com, seguint les mesures de seguretat que en totes les empreses espanyoles s’estan prenent durant aquests dies, no puguen accedir els i les periodistes a realitzar la seua tasca informativa. Esperem que aquesta situació no siga utilitzada com a pretext per organitzacions com LaLiga, per a allunyar encara més als mitjans de comunicació “del seu negoci”. Una política que no sols posa en perill la llibertat d’informació d’un esdeveniment que és considerat per llei d’interés general, sinó que també, de produir-se aquesta situació podria deixar sense ocupació a centenars de periodistes i tècnics de so que cobreixen els partits de futbol de Primera i Segona divisió cada cap de setmana per tota Espanya i Europa.

Així doncs, recordant aquesta doble situació d’indefensió en la qual es troben els i les professionals de la informació esportives, sol·licitem al CSD, LaLiga i l’ACB, com a organismes implicats, que posen els mecanismes oportuns perquè puguem realitzar les nostres funcions sempre dins del marc regulatiu, entenent que els recintes on es desenvolupa el joc estan perfectament dotats perquè els periodistes puguen realitzar el seu treball en condicions de seguretat.

#LlibertatPerAInformar
#NoAlMonopoliInformatiu