(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes denuncia un nou veto al col·lectiu d’informadors gràfics

18.09.2020

Una vegada més denunciem la injusta situació que pateixen els i les informadores gràfiques durant aquesta fase de ‘nova normalitat’ de la pandèmia. Hui han sigut dos entitats com Caixabank i Bankia les quals han restringit l’accés dels i les fotoperiodistes i càmeres a la roda de premsa on s’ha informat de la seua fusió. Una roda de premsa d’especial rellevància periodística on el col·lectiu gràfic no ha tingut l’oportunitat de captar cap imatge per al seu mitjà, sent l’organització l’encarregada de facilitar posteriorment el material gràfic que ha considerat d’interés.

Entenem que l’activitat presencial estiga encara condicionada per l’adopció de mesures sanitàries i de seguretat, però això no pot suposar la impossibilitat per als i les fotoperiodistes de realitzar la seua tasca. Aquesta nova mesura de facilitar un únic senyal i unes imatges triades per qui organitza els esdeveniments minva la llibertat d’informació i redueix l’espectre informatiu gràfic a un únic punt de vista. Periodistes i fotoperiodistes de tots els mitjans han demostrat des del principi de la Covid el seu compromís amb una feina per a la qual han assumit riscos, eixint al carrer des del primer dia per tal d’informar a la ciutadania. Ara, quan ja està tothom vivint la ‘nova normalitat’ demanem que se’ls deixe exercir el seu treball i que els protocols sanitaris no s’utilitzen d’excusa per a vulnerar el dret a la informació i la llibertat de premsa.

#InformacióElTeuDret
#InformarElNostreDret