(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Periodistes i fotoperiodistes valencians es manifesten per defensar el futur de la professió

18.12.2020

‘Hui la notícia som nosaltres, hem aconseguit omplir la plaça de la Mare de Déu de València en una concentració multitudinària per denunciar la crisi que està patint la nostra professió i que s’ha agreujat i accelerat per causa de la pandèmia’ afirma Noa de la Torre, presidenta de la Unió de Periodistes Valencians.

A les 11 hores, i sota el lema ‘Sense periodistes no hi ha periodisme’ han començat de forma simultània, a Castelló i València, les concentracions convocades per la Unió de Periodistes i que han transcorregut sense incidents i respectant totes les mesures de seguretat i distància social. Situació similar a Alacant i Elx on els companys/es de l’Asociación de Periodistas de la Provincia de Alicante, l’Asociación de Informadores de Elche i l’Asociación de Periodistas de Elche també han convocat aquest matí concentracions que han tingut un seguiment destacable.

Els i les assistents han realitzat un minut de silenci pel periodisme que ha donat pas a la lectura del manifest a València i a Castelló per part de Noa de la Torre i Violeta Tena presidenta i vicepresidenta de la Unió de Periodistes Valencians, respectivament. La presidenta ha parlat dels problemes que travessa la professió i ha destacat la paradoxa del periodisme, declarat activitat essencial durant aquesta pandèmia mundial i que no obstant això és un dels sectors més colpejats per la crisi sanitària i econòmica derivada del coronavirus.

‘Els ERO, acomiadaments, tancaments de mitjans, la precarietat laboral, les limitacions al treball periodístic són un clar exemple del desmantellament del sistema comunicatiu valencià i per això amb aquesta protesta des de la Unió de Periodistes Valencians exigim a les empreses periodístiques que paren d’acomiadar a companys i companyes. Al Govern valencià, li demanem un pla d’ajudes públiques específic per al sector, ajudes que han de servir per a garantir la pluralitat informativa i enfortir el sistema mediàtic valencià, i que han d’estar necessàriament lligades al manteniment dels llocs de treball, així li ho vam traslladar dimecres al president Ximo Puig en la reunió que vam mantindre’, destaca Noa de la Torre.

En finalitzar la lectura del manifest la presidenta ha donat les gràcies a totes les entitats i persones que han donat suport al contingut del document i a la protesta, tant de forma presencial com virtualment a les xarxes socials. Entre les entitats signants figuren la Federación de Asociaciones de Periodistas de España, la Federación de Sindicatos de Periodistas, l’Asociación Nacional de Informadores Gráficos de Prensa y Televisión; les associacions de periodistes de València, Sevilla i Santiago de Compostela; l’Asociación de la Prensa Deportiva de Castellón ; els comités d’empresa de ediciones locales de El Mundo, El Mundo Castellón, La Razón, Levante-EMV, Las Provincias, Información, Mediterráneo, Radio Valencia, RTVE, À Punt; les plantilles de Castellón Plaza i El Temps; els sindicats CCOO-PV, UGT-PV, STEPV, Intersindical Valenciana, CSIF; els departaments de Periodisme i Comunicació de la Universitat de València, la Universitat Jaume I, la Universitat Miguel Hernández d’Elx i la Universitat CEU Cardenal Herrera; així com altres entitats alienes al món del periodisme que també han volgut mostrar la seua adhesió.

MANIFEST EN VALENCIÀ
MANIFEST EN CASTELLÀ

Imatges de València: Biel Aliño
Imatges de Castelló: Carme Ripollés