(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Convoquem la VIII edició de la Beca Emili Gisbert

01.02.2022

Ampliem termini per a enviar les propostes fins al 28 de febrer a administracio@unioperiodistes.org

La Unió de Periodistes Valencians convoca la VIII beca d’investigació periodística Emili Gisbert.

Objectiu: realitzar un estudi de l’evolució del tractament del suïcidi en els mitjans de comunicació en els últims anys. El punt inicial de l’anàlisi és la presentació a València de l’estratègia del suïcidi l’any 2018. S’entén com un punt d’inflexió perquè s’elaborà una guia de mitjans sobre com ha de parlar-se del suïcidi en la que col·laborà la Unió de Periodistes Valencians. Per tant, aquest treball ha d’aprofundir en el canvi produït en aquests anys i també identificar les males pràctiques amb la finalitat d’actualitzar el manual elaborat.

Proposta 2022:
La Unió de Periodistes Valencians convoca la VIII edició de la beca Emili Gisbert amb l’objectiu d’analitzar el tractament que els mitjans de comunicació fan del suïcidi des de gener de 2018 fins a desembre de 2021.

1.- Els requisits per a optar a la beca Emili Gisbert:
• Estar associat/da a la Unió de Periodistes Valencians i tindre al dia el pagament de les quotes.
• La persona triada haurà de tindre disponibilitat per al projecte durant quatre mesos.
• Es valorarà estar a l’atur o tindre un salari per davall del mínim interprofessional.
• Podran presentar-se conjuntament a la beca dos associats/des (la quantia de la beca es repartiria entre les dues persones).

2.- Els/les interessats/des a presentar-se a la convocatòria hauran d’enviar, fins al 28 de febrer a administracio@unioperiodistes.org la següent documentació:
• Nom i cognoms.
• Curriculum vitae.
• Document que acredite estar aturat/da o que mostre que el/la candidat/a cobra un sou inferior al mínim interprofessional.
• Projecte redactat en valencià i de tres fulls com a màxim, en pdf. El document ha de contindre les línies del treball que se seguiran i la metodologia.

3.- Jurat: la Comissió Executiva valorarà i estudiarà tots els candidats/es dels quals n’escollirà un/a. La resta de candidats/es que es presenten a la beca Emili Gisbert passaran a formar part d’una borsa de becaris/es. En cas que la persona triada haguera de renunciar a la beca s’adjudicaria la beca per ordre de llista en la borsa de becaris/es.

4.- Metodologia per a desenvolupar el treball objecte de la beca: el/la candidat/a triat/da haurà de realitzar una anàlisi del tractament del suïcidi als mitjans de comunicació valencians durant el període de temps d’estudi indicat (nombre de notícies publicades relacionades amb el suïcidi, motiu pel qual informen del suïcidi, llenguatge utilitzat…) Es requereix també la proposta d’entrevistes d’experts en la matèria per a conéixer la seua opinió sobre la manera en la qual tracten els mitjans de comunicació aquesta matèria i també les seues recomanacions. Aquestes dues parts del treball d’investigació han de servir per a actualitzar la guia existent sobre com han de tractar els mitjans de comunicació el suïcidi.

5.- Termini per a lliurar el treball final: quatre mesos a partir de la concessió de la beca (termini orientatiu, sempre en funció de les dificultats d’investigació derivades de la pandèmia).

6.- Quantia de la beca: 5.000 euros per a una beca (menys la retenció per l’IRPF).

7.- El jurat es reserva el dret de retirar la beca si el treball no compleix uns criteris mínims de qualitat. En aquest cas només es pagarà la meitat de l’import i serà la comissió executiva qui decidirà si es publica o no el treball presentat.

8.- La participació en la convocatòria suposa la sencera acceptació de les presents bases i condicions, així com l’acceptació expressa per part dels participants dels criteris emprats i les decisions interpretatives que la Unió de Periodistes Valencians efectue de les mateixes bases per a la resolució de qualsevol dubte o conflicte que puga sorgir.