(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes condemna una nova agressió policial contra periodistes

15.09.2022

La Unió de Periodistes Valencians condemna les agressions verbals i físiques patides per un company periodista aquest matí mentre informava sobre un desnonament al carrer Caixers número 2 del barri del Carme de València. En el document gràfic, facilitat pel nostre company, s’observa com un policia nacional empenta en repetides ocasions al periodista que anava correctament acreditat i que així li ho demostra. L’agent l’empenta perquè s’aparte del lloc dels fets, el company s’identifica com a periodista i diu que està treballant a la qual cosa l’agent, menyspreant-li, respon “me sudan los huevos“. Altres dos companys ens han fet saber que un policia també els ha contestat amb “me suda los huevos que seas periodista” al identificar-se com a periodistes.

No és la primera vegada que denunciem els atacs i les agressions contra periodistes i fotoperiodistes en l’exercici de la seua feina. Considerem que, una vegada més, són fets inadmissibles que cal investigar per part de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana.

A més, instem a la Delegació del Govern a demanar a la Policia Nacional la necessitat de respectar i garantir el treball dels professionals de la informació. En cas contrari, s’estarà vulnerant greument el dret a la informació.