(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes exigirà transparència i imparcialitat durant el procés de selecció de la plantilla definitiva d’À Punt

04.02.2023

Els i les sòcies de la Unió de Periodistes Valencians han decidit hui en assemblea extraordinària no acudir als tribunals per recórrer les bases de les proves d’accés per conformar la plantilla definitiva d’À Punt (CMCV).

L’assemblea ha acordat, per 27 vots davant 20, renunciar a la via judicial i vetlar perquè el procés de selecció del personal fixe siga transparent i just. Durant la sessió, el servei jurídic de la Unió ha exposat els arguments legals que desaconsellen la interposició d’un recurs per la via contenciosa en aquests moments del procés. Aquesta opinió ha estat refrendada per altres gabinets jurídics consultats.

La convocatòria de llocs de treball per part de la CVMC és la més important del sector públic del País Valencià des del 2003. Per això, la Unió de Periodistes Valencians considera vital que siga un procés amb garanties. Després de les injustes bases de la borsa temporal, que la Unió va recórrer, el barem actual suavitza les condicions d’accés per a tots i totes les professionals respecte de la borsa de treball del 2018. Tot i això, el barem continua sent desfavorable per a la lliure concurrència i presenta alguns punts amb evident greuge comparatiu, com ara els punts atorgats per l’experiència prèvia, els quals haurien d’atorgar-se de forma més equitativa. Considerem que s’hauria de valorar d’igual manera als i les professionals que treballen com a periodistes en el departament digital, o en productores vinculades a À Punt, que als periodistes contractats directament per l’ens.

Entre altres motius que s’han considerat per no emprendre la via judicial està la possibilitat d’endarrerir un procés llargament esperat per centenars de professionals. Així com que una sentència en contra a un recurs de la Unió podria perjudicar les futures demandes individuals que es pogueren plantejar en la fase de baremació de mèrits.

La Unió de Periodistes manifesta el malestar dels i les associades amb el Consell Rector de la CVMC per no haver comptat amb l’organització majoritària dels i les periodistes valencianes a l’hora d’elaborar les bases que marcaran la major oferta d’ocupació pública del sector en els darrers 20 anys.

Des de la Unió de Periodistes aprofitem per a remarcar que les places oferides són insuficients per a les necessitats de personal d’À Punt, i demanem un millor finançament per a la radiotelevisió pública valenciana.