(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes condemna l’espionatge i la violació de la intimitat patida pel periodista Juan Nieto

03.03.2023

La Unió de Periodistes Valencians condemna rotundament la violació de la intimitat i l’espionatge patit pel periodista Juan Nieto per part de la direcció de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, la qual cosa suposa un clar menyscapte al dret d’informació i una amenaça a la llibertat d’expressió.

Segons ha revelat aquest divendres el diari InfoLibre, el company que llavors treballava en El Mundo va ser espiat en 2016 mentre publicava informació sobre casos de corrupció, en concret, sobre el cas Taula, que afectaven el Partit Popular que es trobava en aquell moment en el Govern, presidit per Mariano Rajoy.

És intolerable que en un Estat democràtic es produïsquen fets com els revelats pel periòdic InfoLibre i que suposen un clar atac al treball que han de fer els periodistes.

En aquest sentit, la gravetat dels fets relatats suposa un atac a dos dels drets reconeguts per la Constitució Espanyola: el primer, l’intent de menyscabar el dret a la informació lliure i veraç a la ciutadania, blindat en el seu article 20, així com el dret a la intimitat, recollit també en la Constitució en el seu article 18.

La Unió de Periodistes vol mostrar el seu suport a Juan Nieto i expressa la seua solidaritat davant l’atac patit per fer el seu treball.