(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Ens sumem al Manifest 8M de les Beatrius i recordem les eines de la Unió de Periodistes Valencians

08.03.2023

Aquest 8M, Dia Internacional de la Dona, la Unió de Periodistes torna a reclamar una igualtat d’oportunitats real en els mitjans de comunicació i empreses periodístiques que acabe amb el sostre de vidre i la bretxa salarial. També cal lluitar contra l’assetjament sexual en el treball i el creixent ciberassetjament.

D’altra banda, s’ha de desterrar l’androcentrisme i el tractament sexista contra les dones que ocupen l’espai públic. Els nostres Estatuts i les nostres normes autoreguladores indiquen les bones pràctiques a l’hora de tractar la violència masclista i les agressions sexuals. Insistim que cal formar les noves generacions de periodistes amb perspectiva de gènere.

La professió i les empreses hem de mantenir un comportament ètic i garantir el dret de la societat a rebre una informació veraç i respectuosa amb els drets humans. Per tot açò ens adherim al manifest que hui publica el col·lectiu de dones periodistes Les Beatrius.

A més, aprofitem aquesta fita per a recordar-vos totes les eines que la Unió de Periodistes posa a l’abast per tal de fer un periodisme amb perspectiva de gènere i que podeu consultar en la nostra web en l’apartat de Manuals:

– Agenda d’Expertes (2017).
Manual d’estil per al tractament de la violència masclista i el llenguatge inclusiu en els mitjans de comunicació (2018).
– Informe sobre el ‘Sostre de vidre al periodisme valencià (2021)’.