(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió i CEAR PV convoquen una beca per a realitzar un observatori i anàlisi periodístic del tractament mediàtic del discurs polític en relació amb persones migrades i refugiades

10.07.2023

El termini per a presentar els currículums i propostes finalitzarà el dimecres 19 de juliol a les 12 h. Envieu-les a: administracio@unioperiodistes.org

La Unió de Periodistes Valencians col·labora novament amb CEAR (Comissió d’Ajuda al Refugiat) del País Valencià, en la proposta d’una nova beca per a realitzar un treball d’observació i anàlisi periodística, d’una durada de 2 mesos, en els que una o un periodista de la Unió puga analitzar el tractament mediàtic dels discursos dels polítics llançats durant la campanya electoral del 23J, i les campanyes electorals locals i autonòmiques, en relació amb les persones migrades i refugiades.

El discurs excloent, contrari a les persones migrants o refugiades, basat en l’odi, la discriminació, la xenofòbia o de preferència nacional, s’ha donat, per part d’alguns polítics durant l’actual campanya electoral per a les eleccions nacionals que se celebraran diumenge 23 juliol. És per això, que des de CEAR PV es pretén realitzar aquesta anàlisi que posteriorment formarà part de l’observatori Sense Tòpics.

La tasca concreta consistirà a recollir i analitzar les notícies i el tractament mediàtic relatiu a les propostes, posicions i declaracions polítiques que utilitzen el discurs contra les persones migrants i refugiades amb conceptes o idees de preferència nacional i identitària durant la precampanya i campanya electoral de les últimes eleccions locals, autonòmiques i generals.

A més de l’anàlisi, la persona seleccionada realitzarà presentacions i conferències sobre el treball realitzat en particular, i en general contra el discurs d’odi, la xenofòbia, la desinformació (fake news) en els mitjans i les xarxes, etc que malauradament està en augment per part de determinats sectors, xarxes i organitzacions.

La Unió de Periodistes proposa als seus associats/des una beca per un import màxim de 2.500 euros (menys la retenció per IRPF), per a dur a terme aquestes tasques.

Els i les interessats/des heu d’enviar al correu de la Unió el currículum actualitzat i una breu proposta de l’enfocament que donaríeu a aquest observatori: administracio@unioperiodistes.org. El termini per a presentar els currículums i propostes finalitzarà el dimecres 19 de juliol a les 12 h.

La persona triada disposarà de dos mesos per a realitzar l’observatori i per a convertir les dades i l’anàlisi en un document final, que s’inclourà en un observatori i la posterior difusió del mateix en diferents xarxes i espais físics.

Aquest observatori, a més, ha de servir per a analitzar el tractament que els mitjans fan de la matèria i contribuir a fer una reflexió i realitzar propostes de millora en el tractament mediàtic i de denúncia del missatge d’odi o de preferència nacional.

Per a la selecció del becari/a es valorarà la seua motivació i experiència en la matèria, així com la seua trajectòria en temes d’immigració, asil, Drets Humans, lluita contra el racisme i la xenofòbia en les xarxes i mitjans, entre d’altres.