(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes denuncia la mercantilització del dret a la informació per part de l’Ajuntament de Bunyol

25.08.2023

En una clara vulneració del dret a la informació, l’Ajuntament de Bunyol, a través d’una empresa externa, exigix entre 700 i 900 euros per accedir als espais reservats per als fotoperiodistes acreditats. Amb l’argument de la falta d’espai, s’ha optat per un criteri econòmic a l’hora de donar accés a les instal·lacions municipals. En compte d’establir torns d’accés o fixar uns criteris transparents d’acreditació, s’ha optat per reduir les acreditacions disponibles per mercantilitzar un dret bàsic, reconegut per la Constitució com a dret fonamental, com és el dret a la informació. Després de qüestionar esta pràctica, la Unió de Periodistes ha rebut la següent resposta de l’empresa concessionària: “Si no tenen diners que es dediquen a altra cosa” o “posar a algú a controlar qui puja o baixa és massa feina”.

Entenem que s’està produint una vulneració dels drets fonamentals, i exigim que els fotoperiodistes, càmeres, periodistes i fotògrafs professionals puguen accedir a un espai de treball en condicions on poder desenvolupar la seua feina abans, durant i després de l’esdeveniment.

La Tomatina és una festa que també s’ha fet gran gràcies a la difusió generada per part de la premsa local i autonòmica primer, i nacional i internacional en segona instància. Intentar fer negoci d’un dret fonamental és intolerable.