(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Presentat el Manual de tractament periodístic de l’esport femení i les dones esportistes

26.10.2023

D’esquerra a dreta: Alberto Chilet, director de Comunicació del Valencia Basket; Anna Boluda, periodista i autora del manual; Cristina Brotons, directora d’estratègia digital en Teika; Esther Collado, periodista i presentadora; Vicent Marco, president de la Unió de Periodistes Valencians i Anna Montañana, entrenadora del CB Alginet.

La Unió de Periodistes Valencians i Teika han presentat el Manual d’Estil Periodístic d’Esport Femení i Dones Esportistes elaborat per la nostra companya associada Anna Boluda, guanyadora de la Beca Teika, i que ja podeu consultar en la nostra secció de MANUALS.

L’acte de presentació va comptar amb la presència d’Esther Collado, periodista i presentadora, Cristina Brotons, directora d’estratègia digital en Teika i líder de la campanya ‘Juguen elles, guanyem tots’, Anna Boluda, periodista i escriptora, Vicent Marco, president de la Unió de Periodistes Valencians i Anna Montañana, entrenadora del CB Alginet.

El manual recull tota una sèrie de dades i anàlisis d’audiència amb l’objectiu d’oferir solucions i eines perquè els mitjans puguen tractar la informació de manera igualitària. Anna Boluda va comentar com havia arribat a les conclusions exposades en la guia “per a realitzar-ho vaig entrevistar més de 50 persones, vaig llegir llibres d’estil… suggerim a través d’este manual algunes propostes per a fer-ho d’una altra manera. No es tracta de demonitzar el treball de ningú, de fet a València s’està fent bé. El que pretenia amb el manual és acompanyar i donar possibles solucions per a informar millor”. Vicent Marco va afegir com d’important hauria sigut tindre una eina així anys arrere “encara es cau en el llenguatge sexista, paternalisme, condescendència… jo espere que pugueu consultar-ho, ens feia falta”.

L’acte va concloure amb una foto grupal formada pels protagonistes de la taula redona i amb els periodistes que van assistir i que van valorar l’aposta de Teika i la Unió de Periodistes Valencians per una eina així de potent.

La guia ja està disponible en la seua versió en valencià i castellà en la nostra web. Esperem que feu ús d’ella i difusió entre els i les companyes.