(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Curs sobre Periodisme de solucions

12.02.2024

El dissabte 24 de febrer, de 9:30 a 13:30 hores, hem organitzat, junt amb la Coordinadora Valenciana ONGD, la formació sobre ‘Periodisme de solucions’ que impartirà Alfredo Casares, director de l’Institut de Periodisme Constructiu.
El curs és gratuït, tindrà lloc al Col·legi major Rector Peset, i només cal realitzar inscripció emplenant este FORMULARI.

OBJECTIUS:
– Que les persones assistents entenguen el periodisme de solucions com un complement al treball tradicional, no com una alternativa. És una manera d’ampliar les possibilitats d’enfocar els treballs periodístics.
– Dotar a les persones assistents de les eines per a incorporar esta perspectiva de manera conscient en el seu treball diari i sostindre-la en el futur.
– Que reflexionen i conversen entre si sobre la funció social del periodisme i el seu paper social com a periodistes.
– Que diferencien entre periodisme de solucions, periodisme positiu i activisme.
– Que siguen capaços de triar, enfocar, proposar i produir peces periodístiques de periodisme de solucions.

PROGRAMA:
– Mòdul 1. El periodisme de solucions com a oportunitat. Analitzarem el pessimisme dels mitjans, la negativitat i les seues conseqüències en la ciutadania: fatiga, desconfiança i abandó. Exposarem els beneficis del periodisme de solucions per als ciutadans, els i les periodistes i les empreses periodístiques.
– Mòdul 2. Què és i què no és periodisme de solucions. Per mitjà d’exemples, casos pràctics i un exercici en grups, analitzarem els quatre pilars del periodisme de solucions i les possibilitats que ens oferix en el nostre treball diari. Reflexionarem sobre quin és el nostre paper com a periodistes.
– Mòdul 3. Pas a pas. Com construir una història de periodisme de solucions. Veurem on podem trobar idees per a la nostra història, com identificar un repte social i com delimitar-lo.
– Mòdul 4. Mans a l’obra. Pautes per a incorporar el periodisme de solucions al teu treball diari. Guiarem a cada assistent perquè aplique l’aprés en el taller amb l’elecció i plantejament d’una història de periodisme de solucions.

METODOLOGIA: La metodologia combina presentacions breus, anàlisis d’exemples, espais de diàleg i exercicis individuals i en grup.

AFORAMENT MÀXIM: 15 persones. L’organització es reserva el dret d’anul·lar la formació si no hi ha un mínim de 50% de l’aforament confirmat dues setmanes abans de la formació.

INSCRIPCIÓ ACÍ