ASSOCIA’T A LA UNIÓ DE PERIODISTES VALENCIANS

Per qué associar-se?

 • Per acreditar-te i avalar-te com a periodista, a la Comunitat Valenciana i arreu del món.
 • Per contribuir a un exercici professional lliure i digne.
 • Per orientar-te en el teu establiment professional com a autònom o autònoma.
 • Per integrar-te en una borsa de treball i ampliar la teua formació.
 • Per assessorar-te i protegir-te jurídicament.
 • Per disfrutar de preus especials en una àmplia gamma d’ofertes d’oci, esportives, culturals, viatges, vacances, hostaleria, automòbils, aparcaments, etc.. (SERVEIS FAPE)
 • Per dignificar les condicions de treball dels periodistes i les periodistes.
 • Per protegir la professió de qualsevol amenaça.
 • Per animar i promoure el debat permanent i la participació activa.
 • Per enfortir els llaços de la professió amb la societat.

OMPLI EL FORMULARI I ENS FICAREM EN CONTACTE AMB TU

Si en un màxim de tres dies no tens notícies nostres revisa la safata de spam o la de promocions, de vegades el nostre primer email va allí. 

requisits per obtindre el carnet de premsa

 • Omplir formularis que et manaran una vegada ompligues el formulari de la part superior d’esta pàgina, complimentar-los i signar-los
 • Fotocòpia (anvers i revers) del títol de Llicenciatura en Ciències de la Informació: Periodisme i/o Comunicació Audiovisual; o resguard del pagament del títol (títol provisional)
 • Fotocòpia del DNI o Passaport
 • 2 fotos tamany carnet
 • Breu Currículum Professional

*La quota de pertanyença a la Unió de Periodistes Valencians és de 33€ al trimestre i ha d’estar obligatòriament domiciliada
*Si estàs a l’atur pots acollir-te a la quota reduïda de 11€ trimestre, justificant-ho amb una fotocòpia de l’alta al SERVEF i/o INEM
*Si estàs treballant però el teu sou no supera el salari mínim interprofessional pots acollir-te a la quota especial de 22€ trimestre, justificant-ho amb una nòmina o declaració de la renda.

IFJ

CARNET INTERNACIONAL DE PREMSA

El Carnet Internacional de Premsa és reconegut a tot el món i és l’únic passe de premsa recolzat per grups nacionals de periodistes en més de 130 països.
El Carnet Internacional de Premsa de la FIP és una declaració de compromís del seu titular amb el Codi Ètic de la FIP, que constitueix la sèrie més coneguda de principis sobre la conducta a seguir en el camp del periodisme.
Els portadors i portadores del CIP passen a formar part automàticament de la gran família internacional de la FIP. El CIP connecta als i les periodistes de tot el món i assegura que les organitzacions afiliades a la FIP estenguen al portador/portadora de l’acreditació l’ajuda i el suport necessaris en l’acompliment de la seua labor informativa.
Els i les periodistes en zones de conflicte asseguren els beneficis de la CIP. L’acreditació ha ajudat a un gran nombre de companys i companyes a lliurar-se de situacions complicades amb soldats, policia i altres agents de les forces de seguretat.
El CIP facilita l’accés a reunions oficials. Els portadors i portadores poden beneficiar-se del reconeixement de la FIP dins de la Unió Europea i també de les diverses agències de l’Organització de les Nacions Unides (ONU). Així mateix, el CIP pot ajudar als i les periodistes a obtenir un accés privilegiat a esdeveniments relatius als mitjans.
Més informació a aquest enllaç: http://www.ifj.org/es/carnet-de-prensa/

PASSOS PER A SOL·LICITAR EL FIP

El Carnet Internacional de Premsa de la FIP, que és vàlid durant dos anys, té un cost de 70€, mitjançant pagament per transferència al compte de FAPE.

És obligatori estar donat d’alta a la FAPE.

Com ho aconsegueix? Has de ser associat i tindre actualitzat el carnet FAPE/Unió de Periodistes Valencians.

PER A SOL·LICITAR EL FIP CAL:

 • Omplir aquest FORMULARI i enviar-ho al email de la Unió administracio@unioperiodistes.org junt amb el justificant de pagament a FAPE i una fotografia tamany DNI.
 • Els carnets de la FIP que se sol·liten a través de la Unió-FAPE, només se podran emetre si s’abona prèviament el cost d’ emissió, de 70 euros, ja que que la FIP exigeix el pagament previ.  S’haurà d’adjuntar a cadascuna de les sol·licituds el justificant de la transferència corresponent, en el que conste nom i cognoms del sol·licitant  i en el concepte de l l’ ingrés “Carnet FIP”.

El número del compte de la FAPE on s’ha de fer l’ingrés: 
Banco de Santander  0049 0151 51 2510872161  

Molt important: el carnet de la FIP no s’emet sense verificar abans el seu estatus com a periodista amb número de Registre FAPE.

Contacta amb nosaltres

Gràcies per contactar. Et contestarem tan prompte ens siga posible.

Not readable? Change text. captcha txt