BIBLIOTECA
VICENT VENTURA

La Unió de Periodistes Valencians posa a l’abast dels seus associats un gran nombre d’exemplars que parlen de periodisme i mitjans de comunicació.

*El prèstec és d’un mes sota fiança de 10€ que es tornaran a la devolució del llibre
**Envia’ns un e-mail amb nom, cognoms i nº d’associat  administracio@unioperiodistes.org i te facilitarem el llistat de les publicacions

descàrregues disponibles

informe emili gisbert 2019

La transició digital i econòmica dels mitjans valencians

Manual d’estil per al tractament de la violència masclista

i el llenguatge inclusiu en els mitjans de comunicació


Guía del periodista Freelance

Guia per al professional autònom i informe de situació del sector 2018


10 propostes contra la xenofòbia als mitjans de comunicació

Preguntes sobre textos periodístics

Defendiendo y protegiendo la profesión periodística y la libertad de expresión

Estudio para un programa valenciano de asistencia a periodistas refugiados y en riesgo.

Model per la comunicació audiovisual valenciana

Aquest document és un treball d’investigació periodístic que desitja plantejar un nou model comunicatiu per al territori valencià i, alhora, proposar una fórmula ajustada a les necessitats de la societat valenciana perquè aquesta dispose d’uns mitjans de comunicació públics. El projecte és el resultat de la primera edició de la Beca Emili Gisbert que atorga la Unió de Periodistes Valencians.

Informe del tractament informatiu de Canal 9

Sobre l’accident de metro del 3 de juliol de 2006.

Informe Emili Gisbert 2016

Crisi al sector de periodistes i periodistes gràfics a la Comunitat Valenciana (2007-2016)

manuals disponibles

DRETS I OBLIGACIONS DELS PERIODISTES

El treball fruit d’un minuciós i elaborat estudi sobre Periodisme i Drets d’Autor, ha sigut escrit i dirigit pels periodistes, José Ricardo Seguí i Rosa Biot amb l’assessorament legal de l’advocat Antonio Martínez.
Està editat en valencià i en castellà i conté un apèndix legislatiu amb totes les normes i tractats al•ludits desenvolupats segons els seus propis articles. El Manual, de 53 pàgines, resulta molt pràctic i molt fàcil de llegir, gràcies a la seva fórmula de pregunta-resposta (52 preguntes amb les seues 52 respostes)
Sovint els periodistes ens preguntem per les nostres obligacions però poques vegades pels nostres drets. Segurament perqué encara entenem que el nostre treball té una decidida vocació de servei.

DRETS I LÍMITS DEL PERIODISME GRÀFIC

Publicació feta per la Unió de Periodistes Valencians, en col·laboració amb la Unió de Professionals de la Imatge i la Fotografia de Catalunya (UPIFC), i amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya.
El llibret, en valencià i castellà, aclareix diverses qüestions sobre el periodisme gràfic: què pot gravar-se i fotografiar-se al carrer?, podem prendre imatges dels membres de les forces de seguretat?, en quins casos es poden prendre imatges de menors?, és legal l’ús de la càmera oculta?, etc. Inclou un annexe amb legislació

NOTÍCIES AMB LLAÇ BLANC

Manual per a periodistes sobre violència domèstica.
Aquest manual, publicat per la Unió de Periodistes Valencians en 2002 i coordinat per la periodista Emília Bolinches, és un complement a les normes d’estil disponibles als mitjans de comunicació a l’hora de tractar temes relacionats amb la violació dels drets humans.

MANS MENUDES

Manual, dirigit i coordinat per la professora de la Universitat de València, Petra Maria Pérez, per a periodistes sobre el tractament de la infància als  mitjans de comunicació.

Contacta amb nosaltres

Gràcies per contactar. Et contestarem tan prompte ens siga posible.

Not readable? Change text. captcha txt