|
PhotOn Festival presenta l'exposició “Fronteras de Europa”
En un moment sociopolític crucial, amb una Europa sumida en la pitjor crisi humanitària des de la Segona Guerra Mundial, PhotOn Festival presenta l'exposició “Fronteras de Europa” del Colectivo 5W en el Museu Valencià d'Etnologia, una reflexió profunda i periodística sobre el concepte de frontera. En la seua aposta per abordar a fons temes de l'actualitat internacional, PhotOn Festival exposa per primera vegada el treball de 5 fotoperiodistes i 5 periodistes de la Revista 5W que han treballat durant mesos en els principals punts d'eixida i arribada dels milions de refugiats que tracten de salvar la seua vida arribant a Europa.
La Revista 5W és una publicació d'informació internacional amb una aposta radical per la narració i la imatge, en web i en paper. Des del seu naixement, 5W ha fet una cobertura extensa de la crisi dels refugiats, tant a nivell visual com escrit.
L'exposició, que s'obrirà al públic el pròxim dia 10 de març i romandrà fins al dia 8 de maig, inclou més de 100 fotografies a més de mapes i textos que analitzen l'arribada de refugiats a Europa travessant fronteres en 5 coordenades del Mediterrani: Al nord, el camí per terra: trens, autobusos, caminades. Al sud, les platges de Líbia: centres de detenció, ports ficticis, l'eixida d'Àfrica. A l'est, les illes gregues: les roques, el salvavides, el risc immediat. A l'oest, la tanca de Melilla: el filat, les concertines, el metall. I en el centre, la immensitat del mar: la solitud, el blau unànime, el rescat desesperat entre Líbia i Itàlia.
NORD: El camí cap a Europa. Fotografia Olmo Calvo. Text de Mikel Ayestaran. SUD: Els centres de detenció a Líbia. Fotografies de Ricard G. Vilanova. Text de Laura J. Encalle. EST: L'illa de Lesbos. Fotografia Santi Palacios. Text d'Andrés Mourenza. OEST: La tanca de Melilla. Fotografies Gianfranco Tripodo. Text de Nicolás Castellà. CENTRE: Dignity I, rescat en el Mediterrani. Fotografies Anna Surinyach. Text d'Agus Morales.
Esteu convidats!
|
|