(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Anna Boluda guanya la Beca Teika que convoca la Unió de Periodistes Valencians

08.03.2023

Teika i la Unió de Periodistes Valencians llançaven fa unes setmanes una beca dotada amb 1.500 euros per a l’elaboració i redacció d’un manual d’estil per al tractament de l’esport femení i les dones esportistes en els mitjans de comunicació que ha guanyat, per votació unànime, la periodista i consultora de comunicació Anna Boluda “per haver presentat la proposta més completa, desenvolupada i detallada, en la qual s’indiquen clarament les metodologies de treball que a més són diverses”, segons ha assenyalat el jurat que afig que en la proposta inicial presentada “Boluda aposta per una investigació prèvia bastant important que documentaria a més a la resta del manual”.

El jurat també ha destacat “l’adequada estructura dels subtemes que es tractaran en el manual, així com l’experiència en la redacció de manuals com aquest”, ja que Boluda és coautora de “Dret i límits del periodisme gràfic” editat per la Unió de Periodistes Valencians i la Unió de Professionals de la Imatge i la Fotografia de Catalunya en 2002. De fet, altre dels aspectes valorats pels membres del jurat ha sigut també que la proposta incloga un punt molt específic sobre el tractament de la imatge.

Altra de les qüestions que el jurat ha volgut ressaltar és la trajectòria i el currículum d’Anna Boluda, ja que la periodista va obtindre el Segon Premi Nacional de Final de Carrera que concedeix el Ministeri d’Educació i compta amb un màster en periodisme audiovisual i realització de documentals per la Universitat de Nova York que va cursar amb una beca Fullbright.

A més, “Res a amagar” que va publicar en 2018 amb Tabarca va ser l’Obra finalista del Premi de Narrativa Juvenil Ciutat de Torrent i Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians en 2019. En els últims anys ha obtingut una dotzena de premis d’escriptura de contes i relats de certàmens centrats en històries de dones com el Premi Montserrat Roig en 2013, el premi Paraules Adriana en 2015, el Premi Isabel de Villena en 2015 i va ser finalista del Certament de Narrativa Breu sobre Dones i Ciència en 2016, entre altres.

El jurat ha estat format per Amparo López, doctora en Periodisme i professora de “Comunicació per a la Igualtat” en el grau de Periodisme de la Universitat Jaume I de Castelló; la periodista Cristina Gallo, especialitzada en dona i esport i en olimpisme que dirigeix el programa “Ganamos con ellas” en la ràdio pública asturiana i presidenta de l’Associació Congrés Dones i Esport; i Carme Ripollés, fotoperiodista, professora amb experiència en fotografia esportiva (Marca, CD Castelló, Castelló Plaza, Panenka), alumna del doctorat d’estudis interdisciplinaris amb perspectiva de gènere de la Universitat Jaume I de Castelló i membre de l’executiva de la Unió.

La directora de Comunicació de Teika, Puri Naya, ha agraït a la Unió de Periodistes la seua col·laboració en aquesta convocatòria i al jurat la seua predisposició per a trobar a la millor candidata per a l’elaboració d’aquest manual. A més, ha felicitat Anna Boluda i ha mostrat el seu convenciment que farà “un treball extraordinari”. La intenció de Teika és poder comptar amb el contingut del manual durant el mes de juliol per a la seua correcció, edició i impressió “i que puguem presentar-ho a periodistes, estudiants i públic en general l’octubre de 2023 i posar-ho a la disposició de qui el vulga consultar”.

Enhorabona Anna!