(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes Valencians lamenta els set nous acomiadaments a la Comunitat Valenciana anunciats per Unidad Editorial

21.04.2016

La Unió de Periodistes Valencians lamenta la decisió del Grup Unidad Editorial que acaba d’anunciar nous acomiadaments que afecten a més de 200 professionals i castiguen durament les delegacions territorials, deixant a la valenciana amb 7 treballadors menys. Aquesta situació és un nou colp a la professió periodística i a la necessària pluralitat informativa.
Segons les dades facilitades pel Comité d’Empresa, Unidad Editorial vol acomiadar a 224 treballadors, dels quals 91 correspondran al periòdic El Mundo. Només en la seua redacció de Madrid resultaran afectats 58 periodistes. En les delegacions regionals, altres 32. La conseqüència és que es tancaran almenys dues d’elles: Sevilla i Màlaga i també algunes de les revistes del grup.
Pel que fa a la delegació de València, s’han plantejat 7 acomiadaments, 2 a Alacant i 5 a València. Aquest és el quart ERO que anuncia el grup, que actualment compta amb 1.400 treballadors, 700 menys que en 2009 quan Unidad Editorial va presentar el primer ERO dels tres que ha patit.
Des de la Unió de Periodistes Valencians demanem als directius dels mitjans de comunicació que no retallen en llibertat d’informació. L’excusa dels mals resultats econòmics de les empreses periodístiques per a encobrir una onada d’acomiadaments salvatges, només fa que perjudicar la qualitat de la informació i agreujar la precarització del sector. I més quan al nostre territori les edicions dels diaris nacionals deixen d’informar des d’ací.
La Unió de Periodistes Valencians fa 35 anys que defensa la llibertat d’informació, la d’expressió i els drets dels periodistes; des de la nostra associació ens hem mostrat partidaris de la necessitat de l’existència d’uns mitjans de comunicació que treballen des d’ací, amb redaccions pròpies que ajuden al desenvolupament democràtic de la societat valenciana. Els nous comiats anunciats suposen un dur colp per a la informació territorial i per a tota la ciutadania del País Valencià que mereix una informació local de qualitat.
La Unió de Periodistes Valencians expressa la seua solidaritat i suport als treballadors acomiadats i es posa a disposició dels treballadors i treballadores de Unidad Editorial per assessorar-los i ajudar-los a resoldre qualsevol dubte i/o informació que necessiten.

 

#senseperiodismenohihademocràcia
#senseperiodistesnohihaperiodisme