(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Taller pràctic per a l’ús del portal de Transparència GVAOberta

21.04.2016

_B1_8899En col·laboració amb la Unió de Periodistes Valencians, la conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha organitzat aquest dijous un taller pràctic sobre l’ús del portal GVAOberta, destinat a professionals dels mitjans de comunicació, i en el qual han participat 34 informadors de diversos mitjans valencians.
Durant el taller, la conselleria ha presentat el nou cercador informàtic per accedir a les dades de la caixa fixa de la Generalitat a través del portal de transparència GVAOberta.
El president de la Unió de Periodistes, Sergi Pitarch, ha recordat que l’accés dels periodistes a aquesta informació econòmica és fonamental per a poder desenvolupar un bon treball i oferir als ciutadans unes dades a les quals no sempre s’havia tingut un fàcil accés. Pitarch ha destacat que aquesta ferramenta ‘ens servirà als periodistes per a poder investigar tant el que ha fet el govern anterior com el que està fent l’actual’.
_B1_8991D’altra banda, el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, també present al taller, ha manifestat que “amb l’eina que incorporem hui donem resposta a un dels temes que més controvèrsies va provocar en l’anteriors legislatures, com el dret de tot ciutadà a saber en què es gasta, en quin moment, per qui i en què data els recursos de caixa fixa, que suposen unes despeses menors del pressupost de cada conselleria però que sumats en totalitat són milions d’euros”.

Les despeses de caixa fixa ja estaven publicades al portal de transparència de la Generalitat però “érem conscients de la dificultat que hi havia per trobar algunes dades per la complexitat del llenguatge informàtic, mentre que des d’avui és més fàcil per a qualsevol ciutadà accedir a cada dada concreta”.

Així mateix, GVAOberta compta també des d’avui amb un primer paquet 250 lots de OpenData, amb dades obertes, proporcionades per les diverses conselleries de la Generalitat. “Es tracta d’un primer pas per posar a la disposició dels ciutadans informació que li pot ser útil, informació per definició oberta que ha d’estar a l’abast d’estudiants, investigadors, empreses, etc. per poder realitzar futures aplicacions informàtiques o donar-li la destinació lícita que consideren oportuna”, ha assenyalat.