(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes Valencians reedita #Novatos26J

23.06.2016

Estudiants de Periodisme de diferents universitats de València crearan un mitjà de comunicació efímer per a analitzar la jornada electoral del 26J

VALÈNCIA (23 de juny de 2016). Es repeteixen les Eleccions Generals, un fet insòlit en el nostre país que no obstant açò ens dóna l’oportunitat de reviure l’experiència del passat 20D, la creació d’un mitjà de comunicació efímer, per estudiants de Periodisme, que reuniran dades, elaboraran continguts i dinamitzaran la informació de la jornada electoral a través de les xarxes socials des de la redacció instal·lada en Las Naves.

novatos20d_03La proposta, impulsada per la Unió Periodistes Valencians, en col·laboració amb Las Naves, es repeteix després de l’èxit aconseguit en la seua primera edició en la qual van participar prop de 60 estudiants. Els resultats d’audiència van ser rellevants dins de l’espectre local: 5.000 visites directes als 80 continguts propis elaborats en amb prou faenes unes hores, 137.000 impressions en Twitter i 10.645 en Facebook. De fet, el hashtag que va acompanyar als continguts, #Novatos20D, es va col·locar com Trending Topic #2 durant almenys tres hores en la geolocalització de València, segons va reflectir el sistema Twitter de forma pública.

#Novatos26J, qui pot participar

Els estudiants de Grau en Periodisme de qualsevol de les facultats de la província de València poden inscriure’s a través del correu electrònic novatos26j@gmail.com, indicant el seu nom complet, nombre de DNI, curs i institució en la qual estan matriculats en el present curs. De moment, s’han creat alguns elements estructurals per al mitjà efímer com el nom del mateix (Novatos 26J), l’inici de la creació de la web amb la col·laboració d’alquadrat.com i els perfils de Facebook  i Twitter

Durant els pròxims dies es donarà a conèixer a través de les plataformes Facebook i Twitter més informació sobre el projecte, l’activitat del qual està prevista des de les 17 hores del diumenge 26 de juny i durant només 24 hores. Una vegada conclòs el període, el mitjà desapareixerà de tal manera que haja complit la seua finalitat: comunicar simplement, sense cap tipus de llaç ideològic o mercantil; a més d’oferir als estudiants la possibilitat de viure la jornada electoral d’una forma diferent, divertida i envoltats de periodistes professionals que els ensenyaran com es treballa en una redacció en un dia tan significatiu com el 26J.