(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Dóna d’alta el teu perfil professional a l’Agenda d’Expertes

20.04.2017

El món del qual s’informa és fonamentalment masculí. En l’Estat espanyol, les dones només representen el 28% de les persones que apareixen a les notícies i el 9% de les veus expertes dels mitjans de comunicació, segons l’informe Monitoreo Global de Medios 2015. Això significa que són les i els mateixos professionals qui les invisibilitzen quan han de donar sentit i context a les notícies, amb el biaix informatiu que això comporta.

L’Agenda d’Expertes és una eina de visibilització de les dones. El cercador posa a disposició dels i les professionals de la comunicació una base de dades on hi ha el contacte d’expertes valencianes en un ampli ventall de disciplines acadèmiques i camps professionals, perquè puguen comptar amb la seua opinió i comentari expert en els diferents espais informatius, de manera que les dones puguen participar en l’explicació i comprensió dels processos individuals i socials als quals es refereixen els mitjans de comunicació.

Iniciativa de la Unió de Periodistes Valencians, amb la col·laboració de l’Institut de les Dones, en el projecte participen les universitats públiques valencianes, els col·legis professionals i altres organitzacions socials, donant-lo a conéixer i demanant i estimulant la participació de les professores, investigadores i professionals dels seus àmbits i sectors.

La plataforma web que allotjarà l’Agenda d’Expertes està en construcció, però ja pots donar d’alta el teu perfil professional (https://agendadexpertes.es/formulari) i compartir el projecte amb altres expertes.