(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes Valencians llança la Beca Teika per a la creació d’un manual d’estil d’esport femení

21.02.2023

El període de presentació de propostes finalitzarà el 3 de març a les 12 hores del migdia. Les persones interessades hauran d’enviar el seu currículum i una breu proposta en pdf al mail de la Unió de Periodistes Valencians: administracio@unioperiodistes.org.

Puri Naya, directora de comunicació de Teika i Vicent Marco, president de la Unió de Periodistes Valencians.

La Unió de Periodistes Valencians i Teika han signat hui el conveni de col·laboració per mitjà del qual han creat la Beca Teika per a l’elaboració i redacció d’un manual d’estil per al tractament de l’esport femení i les dones esportistes en els mitjans de comunicació. La beca, dotada amb 1.500 euros, consisteix a redactar un manual perquè els mitjans de comunicació informen des d’una perspectiva feminista sobre els temes susceptibles de ser notícia. “Cada vegada es dediquen més minuts i més espais a informar sobre l’esport femení i les dones esportistes, però encara es detecten informacions sexistes o masclistes sobre les esportistes, el seu cos o les seues relacions amb els homes, per això aquest manual aportarà un document bàsic a l’hora de tractar la qüestió”, segons ha assenyalat Vicent Marco, president de la UPV.

Per la seua part, Puri Naya, directora de comunicació de Teika i impulsora de la iniciativa “Juguen elles, guanyem tots”, ha assenyalat que en Teika “portem diversos anys treballant aquest aspecte, amb seccions en diversos mitjans de comunicació i el tracte periodístic de l’esport femení en la Comunitat Valenciana ha sigut exemplar, per això ens agradaria que el manual es redactara ací, per part d’alguna de les persones professionals que es dediquen a això o que investiguen en aquesta matèria”.

El període de presentació de propostes comença hui mateix i es prolongarà fins al 3 de març a les 12 del migdia. Les persones interessades a elaborar el manual d’estil hauran d’enviar el seu currículum i una breu proposta de 2 fulls com a màxim amb lletra Arial 12 i interlineat senzill i enviar-ho en pdf al mail de la Unió de Periodistes Valencians: administracio@unioperiodistes.org.

El jurat format per Amparo López, doctora en Periodisme i professora de “Comunicació per a la Igualtat” en el grau de Periodisme de la Universitat Jaume Primer de Castelló; la periodista Cristina Gallo, especialitzada en dona i esport i en olimpisme que dirigeix el programa “Ganamos con ellas” en la ràdio pública asturiana; i Carme Ripollés, fotoperiodista, professora amb experiència en fotografia esportiva (Marca, CD Castelló, Castelló Plaza, Panenka), alumna del doctorat d’estudis interdisciplinaris amb perspectiva de gènere de la Universitat Jaume I de Castelló i membre de l’executiva de la Unió, triaran a la persona guanyadora de la Beca Teika el pròxim 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, moment en el qual haurà de començar a elaborar el manual d’estil que haurà d’estar acabat durant el mes de juliol per a la seua correcció, edició i impressió. La presentació del manual d’estil està prevista per a octubre de 2023.

Els requisits per a poder optar a la Beca Teika són comptar amb la Llicenciatura de Periodisme o Comunicació Audiovisual, o tindre el carnet FAPE o de la Unió de Periodistes Valencians. El jurat valorarà especialment disposar d’estudis, coneixements i experiència en matèria de gènere, igualtat i esport femení.

CONSULTA ACÍ LES BASES COMPLETES