(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Curs de periodisme de dades

15.06.2017

La Unió de Periodistes Valencians organitza un programa per a formar professionals en big data i periodisme de dades per a fomentar el seu ús en els mitjans de comunicació.

La primera d’aquestes activitats serà un curs pràctic d’introducció al periodisme de dades, en col·laboració amb la Càtedra de Govern Obert, de la Universitat Politècnica de València, del que s’ofereixen 14 places als socis de la Unió de Periodistes. El preu del curs és de 300 euros, però els membres de la Unió només pagaran 20 euros. La resta es cobrirà mitjançant beques.

Posteriorment, d’aquests 14 alumnes, se seleccionarà a un equip de treball de tres persones que realitzaran un estudi sobre l’estat del periodisme de dades en els mitjans de la comunicació de la ciutat de València. Cadascun dels autors de l’estudi percebrà 1.200 euros al lliurament de la recerca.

1.- Curs d’introducció al periodisme de dades
El curs de periodisme de dades s’ofereix en col·laboració amb la Càtedra de Govern Obert de la Universitat Politècnica de València i té com a objectiu formar als periodistes valencians en big data i crear equips amb programadors per a cercar les millors fórmules per a analitzar i convertir en informació periodística grans quantitats d’informació en el menor temps possible.

El curs comptarà amb la presència d’Adolfo Antón Bravo, coordinador de Periodisme de Dades de Medialab-Prado i president de l’Open Knowledge Foundation a Espanya.
Els objectius del curs són:
1. Comprendre les implicacions legals del treball amb dades.
2. Extraure dades rellevants de diferents fonts d’informació.
3. Explotar i analitzar documentació en diferents formats.
4. Abordar el treball amb Sistemes d’Informació Geogràfica.
5. Comprendre els requisits tècnics implicats en l’anàlisi de grans volums de dades.
6. Abordar el desenvolupament de solucions en entorns de treball multidisciplinaris.

El curs consta de 30 hores i es desenvoluparà entre el 3 i el 7 de juliol, en la UPV. El preu del curs és de 300 euros, està subvencionat per la Càtedra de Govern Obert, i els assistents només hauran d’abonar 80 euros.
Per als membres de la Unió de Periodistes existeix una altra beca addicional de 60 euros que aporta l’associació, per la qual cosa el preu per als socis/es és de 20 euros. Aquesta ajuda s’abonarà una vegada haja conclòs el curs i a aquells que hagen assistit a totes les classes.

Els assistents tindran fins al 30 de juliol per a lliurar una memòria del curs en la qual analitzen els aspectes negatius, els positius i incloguen propostes de millora.
El termini d’inscripció serà fins al dimecres 21 de juny.
Més informació (programa i inscripció): cfp.uv.es

2.- Informe sobre l’estat del periodisme de dades a València
L’objectiu és fer un estudi sobre l’estat del periodisme de dades a València tant en els mitjans de comunicació com en les universitats que ofereixen aquesta titulació. Per a dur a terme l’estudi es crearà un grup de treball amb tres persones que hagen participat en el curs de periodisme de dades i que hagen lliurat la memòria.
L’informe es realitzarà al llarg del mes d’octubre i està finançat per la Regidoria de Transparència de l’Ajuntament de València.