(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió convoca una beca per a realitzar un manual d’estil sobre persones refugiades i immigrants

04.09.2017

La Unió de Periodistes Valencians ha signat un conveni de col·laboració amb CEAR (Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat) per a elaborar un Manual d’Estil Periodístic per a la millora del tracte de les notícies relacionades amb les persones refugiades i immigrants.

La Unió de Periodistes proposa als seus associats/des una beca per un import de 2.400 euros per al o la periodista que redacte aquest manual i col·labore posteriorment en la realització d’una jornada on es presentarà aquesta guia als mitjans de comunicació i al públic en general, al mes de desembre.

Els interessats/des heu d’enviar al correu de la Unió el currículum actualitzat i una breu proposta de l’enfocament que donaríeu a aquest manual: administracio@unioperiodistes.org. El termini per a presentar els currículums finalitza el divendres 8 de setembre a les 12 h.

La persona triada serà informada abans del 15 de setembre, ja que disposarà d’un mes i mig per a redactar aquesta guia que haurà d’estar finalitzada la primera setmana de novembre.

Aquest manual, a més de ser una guia d’estil, ha de reflexionar al voltant de qüestions importants sobre com els mitjans de comunicació informen d’aquests temes quan, per exemple, destaquen la nacionalitat, la religió, raça o país d’origen dels delinqüents, fomentant l’expansió de la generalització errònia a causa de la distorsió que es crea en una notícia si aquesta informació no és rellevant.

Per a la selecció del becari/a es valorarà la seua motivació i que es tracte d’una persona compromesa amb aquest tema, amb experiència en assumptes d’immigració o en el tractament de notícies d’aquest tipus.