(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Defensem la llibertat de premsa i d’expressió

21.09.2017

La Unió de Periodistes Valencians ha fet seu el lema “Sense periodisme, no hi ha democràcia”. Aquesta asseveració suposa considerar, entendre i defensar que la llibertat de premsa esdevé un dels pilars fonamentals del sistema democràtic i que, sense mitjans lliures, que puguen treballar sense pressions de cap mena, no hi ha possibilitat d’una informació sense censura i, per tant, d’una societat democràtica de ciutadans conscients i informats.

Per aquest motiu, davant dels fets que s’estan produint a Catalunya en els darrers dies, la Unió de Periodistes Valencians condemna les coaccions i els atacs que estan patint alguns mitjans i companys de professió. Amb motiu de la convocatòria del referèndum de l’1-O, i sense entrar en consideracions polítiques sobre la legalitat o la legitimitat de la convocatòria, demanem que s’ature la campanya de coacció contra determinats professionals de la informació.

En els darrers dies, hem vist com els cossos i forces de seguretat de l’estat han entrat dins de redaccions, han obligat a periodistes a identificar-se i, fins i tot, s’ha intentat condicionar els continguts que poden o no publicar o emetre els mitjans; també hi ha hagut periodistes que han patit crits a peu de carrer que han dificultat la seua feina. És per això que no podem romandre callats contra la vulneració del dret a informar, amb independència de la línia editorial o els criteris periodístics de cada diari, ràdio o televisió.

La defensa de la llibertat d’expressió i la llibertat de premsa, principis fonamentals en una societat plural i democràtica, recollits a la Declaració Universal dels Drets Humans, el Conveni Europeu dels Drets Humans, la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea i la Constitució Espanyola, ha estat sempre una de les banderes de la Unió de Periodistes Valencians. Per aquest motiu, demanem que es deixe als informadors fer la seua feina i garantir una societat formada i informada tot just en un moment tan delicat on, més que mai, la llibertat de premsa resulta especialment imprescindible. Perquè, com sempre hem defensat, sense periodisme no hi ha democràcia.

Comissió Executiva Unió de Periodistes Valencians

#senseperiodistesnohihaperiodisme
#senseperiodismenohihademocràcia