(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes Valencians condemna les amenaces a un periodista d’À Punt

08.10.2018
València, 8 d’octubre de 2018

La Unió de Periodistes Valencians vol expressar la seua condemna rotunda i sense pal•liatius a les amenaces i insults que està patint el periodista d’À Punt Juan Nieto. El presentador d’À Punt Directe s’ha vist sotmés a atacs personals i professionals mitjançant les xarxes socials per part de grups i persones relacionades amb l’extrema dreta, simplement pel fet de fer una entrevista amb preguntes adients –que coneixia la portaveu de Jusapol- i en valencià, d’acord amb el que marca el llibre d’estil de la cadena i la mateixa llei 6/2016 de la Generalitat del servei públic de radiodifusió i televisió.

L’assetjament patit pel periodista d’À Punt s’emmarca en un context d’intent d’intimidar els professionals de la informació, la qual cosa suposa una vulneració greu dels drets a la llibertat d’expressió i a una informació lliure i veraç. A més, aquests atacs s’han intensificat des que el passat 9 d’Octubre diversos periodistes i fotoperiodistes van ser increpats i agredits mentre cobrien la manifestació convocada per la Comissió 9 d’Octubre, cosa que també va ser denunciada en el seu moment per la Unió de Periodistes Valencians.

Per aquest motiu, la Unió de Periodistes Valencians demana als poders públics i als representants de les distintes formacions polítiques que donen suport a la tasca dels periodistes i garantisquen l’exercici lliure de la professió, així com que condemnen els atacs als periodistes i fotoperiodistes i a les persones i grups que els protagonitzen.