(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Arranquen els cursos amb el TSJCV sobre periodisme judicial

18.10.2018

L’Oficina de Comunicació del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en col·laboració amb la Unió de Periodistes Valencians, organitza un cicle de cursos de formació amb l’objectiu d’ampliar coneixements sobre l’Administració de Justícia per a poder informar amb precisió sobre els diferents processos judicials.

En resposta a les demandes d’aquest tipus de formació arribades al TSJCV a través de la Unió i a títol individual, hem programat un cicle de trobades amb magistrats, que explicaran conceptes bàsics dels diferents ordres jurisdiccionals i aclariran els dubtes més habituals que sorgeixen en el moment d’elaborar les informacions.

Inaugurarem aquest cicle formatiu amb una xarrada sobre la fase d’instrucció en el procediment penal, impartida per Vicente Ríos, magistrat titular del Jutjat d’Instrucció número 15 de València. Serà el dimecres, 24 d’octubre, a les 9.00 hores, en la Sala de Premsa de la Ciutat de la Justícia. Tindrà una durada aproximada d’hora i mitja perquè, després de l’exposició del ponent, es puga obrir un torn de preguntes i debat. Per a assistir, és necessari enviar un mail amb les vostres dades i les de el mmcc per al qual treballeu, en cas de treballar en un mmcc, a la següent adreça: isabel.torre@cgpj.es

Títol i contingut de la xarrada: La fase d’instrucció en el procés penal.
Tipus d’assumptes que veu un Jutjat d’Instrucció i la seua tramitació. Diferència entre delictes i delictes lleus. Diferència entre denúncia i querella. Tipus de procediment: diligències prèvies, procediment abreujat, sumari, jurat. Secret de sumari: durada i pròrrogues. Resolucions més rellevants durant la instrucció: obertura de diligències; acte de procediment abreujat, ordre de processament, acte de conclusió del sumari, acte d’obertura de judici oral. Les parts en el procés penal: l’investigat, la defensa i les acusacions pública, particular i popular. Els escrits d’acusació i defensa. La Conformitat.

En les pròximes trobades abordarem matèries com la violència sobre la dona, la llei del Menor, els jutjats del Mercantil (concursos de creditors i altres competències), el jutjat de guàrdia, el jurat popular, els aforats i la Sala civil i Penal, la llei electoral, així com els aspectes més rellevants d’altres jurisdiccions com la Contenciós Administrativa. Si desitgeu que s’incloga alguna altra matèria, podeu fer-nos arribar la vostra proposta.

El calendari encara no està tancat. Us avisarem de les dates i del contingut de cada xarrada amb suficient antelació.

CONVOCATÒRIA
Xarrada formativa: La instrucció en el procés penal
Ponent: Vicente Ríos, magistrat titular del Jutjat d’Instrucció número 15 de València
Dia: dimecres, 24 d’octubre.
Lloc: Ciutat de la Justícia de València. Sala de Premsa
Hora: 09.00

Per a confirmar assistència, envieu un mail amb les vostres dades a: isabel.torre@cgpj.es
Esperem que aquestes trobades responguen a les vostres inquietuds i siguen d’utilitat per al vostre treball.
Us preguem puntualitat.