(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes Valencians urgeix els poders públics a crear un pla d’ajudes per al sector periodístic davant la caiguda d’ingressos publicitaris

25.03.2020

La Unió de Periodistes Valencians lamenta els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) anunciats per diferents mitjans, donada la greu caiguda d’ingressos per publicitat, una conseqüència més de la parada de l’activitat econòmica que ha provocat la crisi de la COVID19.

Des de la Unió de Periodistes confiem que aquests ERTOs siguen mesures temporals i que no servisquen per a retallar i precaritzar més les redaccions i plantilles de les empreses periodístiques, fins i tot amb acomiadaments encoberts, aspectes que provoquen sempre la pèrdua de qualitat informativa, tan necessària en una situació com l’actual on la ciutadania necessita rebre informació rigorosa i contrastada.

Per aquesta raó, la Unió considera necessari urgir els poders públics a garantir la viabilitat i fortalesa dels mitjans de comunicació amb la creació d’un pla específic d’ajudes per al sector periodístic, sector clau per a la democràcia i que ha de complir amb el paper de servei públic essencial del periodisme.

Tal com han proposat la Federació d’Associacions de Periodistes (FAPE) i les diferents associacions d’editors espanyoles, la Unió de Periodistes Valencians també demana una implicació del govern central i de la Generalitat Valenciana, en el cas del nostre territori, per tal d’establir eixe pla d’ajudes que evite el tancament d’empreses periodístiques, els acomiadaments generalitzats i que permeta afrontar amb garanties la complicada situació que enfrontem.

En la mateixa línia, recordem la situació d’absoluta precarietat dels i les periodistes autònoms i freelance, molts dels quals s’estan quedant sense feina en aquesta situació excepcional d’estat d’alarma. Per aquest motiu, instem també a les autoritats a prendre les mesures necessàries per a pal·liar la situació econòmica difícil d’aquest col·lectiu en aquests moments tan delicats.

Des de la Unió de Periodistes ens solidaritzem amb els treballadors i les treballadores dels mitjans afectades pels ERTOs, i recordem que el sector periodístic ve patint des de 2019 una onada d’acomiadaments, que es va iniciar amb el tancament de Levante de Castelló, seguida del tancament del Diari La Veu en desembre passat, i les retallades de les plantilles de Levante-emv, Superdeporte i El Mundo, a les que es varen afegir, el gener de 2020, els acomiadaments a Las Provincias i Información.