(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Entreguem els Premis Llibertat d’Expressió 2020

28.09.2020

Foto superior: Biel Aliño
Foto inferior: Cèlia Atset

La Unió de Periodistes Valencians ha entregat a Albert García, fotoperiodista de El País, i a l’organització sahrauí Équipe Média els Premis Llibertat d’Expressió 2020. L’actual situació epidemiològica no ens ha permés organitzar la cerimònia anual de lliurament. Així i tot, hem fet arribar el premi a Albert García i el Moviment Valencià d’Ajuda al Poble Sahrauí amb Esjaba Messoud han rebut el guardó en representació d’Équipe Média.

L’assemblea va decidir atorgar el passat mes de febrer un Premi Llibertat d’Expressió al fotoperiodista de El País, Albert García, qui va ser detingut el 18 d’octubre durant els altercats en la plaça Urquinaona de Barcelona per la sentència de l’1-O i que actualment està sent investigat per suposats delictes de desobediència i resistència. Aquella matinada del 18 d’octubre, malgrat anar amb el braçalet de premsa i la càmera, un grup d’antidisturbis de la Policia Nacional va tirar-li a terra, el va reduir i emmanillar i se’l va emportar a un furgó policial. Amb aquest premi volem denunciar una vegada més la perversió de la llei mordassa, que s’està utilitzant per a limitar un dret fonamental com és el de la llibertat d’informació.

Amb una mirada més internacional, l’assemblea va decidir atorgar un segon Premi Llibertat d’Expressió a l’organització sahrauí Équipe Média, una organització creada el 2009 amb l’objectiu de trencar el bloqueig informatiu sobre l’ocupació marroquina al Sàhara. Équipe Média documenta la violació de drets humans en el Sàhara Occidental (repressió a les manifestacions, intervencions policials arbitràries, detencions, violacions de vivendes particulars, tortures, condemnes, agressions físiques, confiscació de materials i assetjament).