(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Convoquem un concurs per a produir un documental amb motiu del 40 aniversari dels Premis Llibertat d’Expressió

21.06.2021

Les persones o empreses interessades tenen fins al dilluns 26 de juliol a les 09:00 h per a enviar les seues propostes tècniques i econòmiques a l’e-mail administracio@unioperiodistes.org

BASES COMPLETES

La Unió de Periodistes convoca un concurs per a produir un documental amb motiu del 40 aniversari dels Premis Llibertat d’Expressió.

Les persones o empreses interessades tenen fins al dilluns 26 de juliol a les 09:00 h per a enviar les seues propostes tècniques i econòmiques a l’e-mail administracio@unioperiodistes.org

El projecte guanyador es donarà a conéixer durant l’última setmana del mes de juliol.

SINOPSI
El documental ha de reflectir, en un format atractiu i modern, els 40 anys que porten en marxa els premis en defensa de la llibertat d’expressió i com la Unió ha lluitat durant tot eixe temps contra les amenaces a eixa llibertat. Caldrà reflectir l’origen i creació de l’organisme així com l’evolució de la professió en aquest temps, els reptes als quals s’ha enfrontat en cada moment (censura, precarietat, fake news…), a més dels principals esdeveniments informatius que s’han produït des de la primera edició dels Premis, com ara el 23-F; l’accident del metro de València; el naixement i posterior tancament d’RTVV i el paper dels mitjans públics; la importància del periodisme d’investigació per a destapar casos de corrupció i excessos del poder; les agressions de radicals com les del 9 d’Octubre o la informació durant la pandèmia.

PRESENTACIÓ D’UNA MEMÒRIA
Les persones o empreses interessades presentaran una memòria amb els següents apartats:

1- Una proposta tècnica i artística del documental que permeta fer-se una idea acurada del guió i del material tècnic que s’utilitzarà, a més de com es construirà el relat, quins recursos tècnics i estilístics s’utilitzaran, les localitzacions de gravació, el format, marques d’estil visual i realització, recursos gràfics i elements de postproducció, etc.
La proposta ha de contemplar també una estratègia transmèdia per tal de difondre material audiovisual complementari a través del web i les xarxes socials de la Unió de Periodistes.

2- Una proposta econòmica que detalle el concepte de les despeses.

3- Currículum o expedient de la productora i/o de l’equip professional que hi treballarà on es detalle la seua experiència prèvia i solvència econòmica per afrontar el projecte.

REQUISITS
Els projectes hauran de tindre en compte els següents requisits:

– Producció d’un documental d’una durada aproximada d’entre 20 i 30 minuts.
– Producció de material audiovisual complementari per a difondre a través del web i les xarxes socials de la Unió (transmèdia).
– Producció de clips per a la promoció del documental.
– Han d’aparéixer tots els presidents i presidentes de la Unió de Periodistes Valencians, junts o per separat, més un nombre aproximat de 10 periodistes històrics de la Unió. Tots els noms i els contactes els facilitarà la Unió de Periodistes.
– Utilització d’imatges d’arxiu de fons documentals públics i hemeroteques. La Unió facilitarà la gestió si és necessari.
– El pressupost màxim acceptat serà de 12.000 euros.

DESCARREGA ACÍ LES BASES COMPLETES