(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes Valencians es manifesta per a denunciar els assassinats de periodistes a la Franja de Gaza

21.11.2023

La Unió de Periodistes Valencians ha convocat aquest matí una concentració, amb el lema #StopKillingJournalists, per tal de denunciar els assassinats de periodistes i la situació crítica que estan patint els treballadors dels mitjans de comunicació que cobreixen el conflicte en la Franja de Gaza, els territoris ocupats de Cisjordània i Israel. Durant l’acte, el president de la Unió de Periodistes Valencians, Vicent Marco, ha llegit el manifest i s’ha guardat un minut de silenci en memòria dels i les companyes assassinades.

Tal com ha comentat el president de la Unió durant la seua intervenció, “des del 7 d’octubre, més de 60 periodistes, fotoperiodistes i camerògrafs han sigut assassinats mentre tractaven d’informar o després d’haver donat testimoniatge dels crims i atacs comesos a Palestina per Israel. La xifra, per desgràcia, no fa més que augmentar dia rere dia. Molts altres estan ferits o desapareguts. Els treballadors i treballadores dels mitjans de comunicació s’han convertit en un blanc de guerra, objectiu d’amenaces i persecucions que afecten també les seues famílies pel simple fet de fer el seu treball: informar.”

Així, des de la Unió de Periodistes, i amb el suport de totes les entitats, associacions i persones que s’han adherit al manifest, exigim a l’exèrcit israelià que garantisca la seguretat dels periodistes que estan treballant a la Franja de Gaza i que permeta l’entrada de la premsa internacional, respectant així el dret a la informació i complint amb la legislació internacional de la qual Israel és signant des de 1951. Exigim també la fi de la censura i la desinformació organitzada.

A més, exhortem els responsables dels mitjans de comunicació espanyols a garantir una cobertura del conflicte digna i rigorosa; amb veus plurals i expertes; sense sensacionalismes; respectuosa i compromesa amb els drets humans, especialment els dels menors; que combata la islamofòbia i l’antisemitisme, s’allunye del discurs de l’odi i les faules, i garantisca informació veraç sobre el context i la història del conflicte.

Finalment, mostrem la nostra solidaritat amb els familiars i amics de les persones assassinades i especialment amb els més de 60 periodistes, fotoperiodistes i càmeres que han pagat amb les seues vides l’exercici d’un dret que hauria d’haver sigut respectat pels contendents: el dret a la informació.

Gràcies a tots els i les assistents pel seu suport i a les desenes de persones que s’han adherit al manifest.

MANIFEST EN VALENCIÀ

MANIFEST EN CASTELLÀ

Podeu escoltar la lectura completa del manifest en directe en el vídeo penjat en el nostre canal Youtube.