(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes Valencians presenta nova executiva encapçalada pel periodista Vicent Marco Moreno

05.11.2022

Imatge: German Caballero, Unió de Periodistes Valencians.

 

La Unió de Periodistes Valencians s’ha reunit hui dissabte 5 de novembre al Jardí Botànic de la Universitat de València per a celebrar una assemblea extraordinària on s’ha presentat la nova comissió executiva que substituirà a l’encapçalada, fins al moment, per Noa de la Torre. La llista de Vicent Marco ha estat l’única candidatura que s’ha presentat al procés electoral de renovació de càrrecs i ha sigut ratificada per aclamació dels i les assistents.

La nova executiva de la Unió de Periodistes Valencians, que tindrà mandat fins a novembre de 2026, està encapçalada per Vicent Marco Moreno (periodista, guionista i membre de l’anterior executiva), al qual acompanyen en aquesta nova etapa gran part de les persones que integraven l’executiva anterior i tres noves incorporacions. Així, seguiran en l’executiva: Cristina Chirivella (Delegació de Govern), José Luis Obrador (20minutos), Violeta Tena (El Temps), Natxo Andreu (RNE), Alicia Martí (La Razón), Silvia Zarza (Europa Press), Diego Aitor San José (Levante-emv), Rosana Peiró (periodista i màster en Podcast i Àudio Digital), David Blay (periodista i consultor en teletreball) i Lorena Tortosa (periodista i comunicadora audiovisual). S’incorporen a la comissió, Marta Moreira (periodista especialitzada en cultura i gastronomia), Elena Tamarit (periodista en l’informatiu matinal de la ràdio d’À Punt) i Carme Ripollés (fotoperiodista freelance).

L’objectiu de la nova executiva és continuar amb la defensa de la dignitat del periodisme i dels seus professionals en un moment on la precarietat afecta gran part dels companys i companyes. També se seguirà donant suport i eines (formació, assessoria…) als socis i sòcies per a desenvolupar la seua tasca i facilitar-los l’adaptació als canvis de la professió. Altres finalitats importants del nou mandat seran: apropar-se a la complicada realitat dels periodistes més joves, fer costat als periodistes autònoms, i al mateix temps lluitar perquè es valore el paper rellevant dels i de les periodistes més veterans, col·lectius especialment vulnerables a la crisi del sector. A més a més, la nova executiva seguirà amb la defensa de la llibertat d’expressió, una de les senyes d’identitat de l’associació.

En l’esfera pública, el propòsit de la llista encapçalada per Vicent Marco és que s’escolte la veu de la Unió i continuar reclamant que les ajudes públiques als mitjans de comunicació estiguen vinculades als llocs de treball i que es dignifiquen les condicions laborals del sector.

Durant l’assemblea, Marco ha agraït a Noa de la Torre el treball incansable i valent que ha realitzat durant aquests sis anys al capdavant de la Unió i ha fet una crida a la professió per a involucrar-se en la defensa de la dignitat del sector i per participar de forma activa en l’associació.