(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes Valencians acorda amb l’Ajuntament de València un conveni per a l’impuls d’actuacions conjuntes en matèria de comunicació per al desenvolupament

31.03.2023

Vicent Marco Moreno, president de la Unió de Periodistes Valencians, i la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l’Ajuntament de València, Maite Ibáñez.

La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l’Ajuntament de València, Maite Ibáñez, i el president de la Unió de Periodistes Valencians, Vicent Marco Moreno, s’han reunit aquest matí per a ultimar els detalls del conveni de col·laboració entre ambdues parts, el qual serà aprovat pròximament i que tindrà una vigència de quatre anys, amb la possibilitat de prorrogar-se.

Aquest conveni estableix la creació d’una beca dirigida a fotoperiodistes per a l’elaboració d’un fotoreportatge a realitzar en països destinataris de l’Ajuda Oficial al Desenvolupament Municipal i entorn de temàtiques abordades en els projectes de cooperació internacional per al desenvolupament i/o acció humanitària finançats per l’Ajuntament de València. Així mateix, també estableix la formació per a periodistes i altres professionals de l’àmbit sobre polítiques de cooperació, desenvolupament i comunicació internacional, edició de vídeos o un altre tipus de suport audiovisual o expositius sobre els projectes impulsats des de l’Ajuntament, així com la difusió i visibilització del Programa Valencià de Protecció Integral i d’Acolliment de Defensors i Defensores de Drets Humans.

La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l’Ajuntament de València, Maite Ibáñez, ha explicat que “volem unir esforços per a impulsar accions d’interés comú vinculades a la visibilització del treball que en matèria de cooperació per al desenvolupament es realitza en l’àmbit municipal, així com posar en valor el treball dels/les fotoperiodistes”.

Per part seua, el president de la Unió de Periodistes Valencians, Vicent Marco Moreno, ha manifestat la seua satisfacció “per haver creat un conveni pioner en l’àmbit de la cooperació internacional amb una de les beques més potents per a fotoperiodistes de tot el territori nacional”. “Amb aquest conveni donem visibilitat a la realitat de territoris prioritaris per a la cooperació per part de la regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració, i confirmem el nostre compromís pel periodisme i fotoperiodisme de qualitat”.