(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Convoquem la V edició de la Beca Emili Gisbert

21.01.2019

Objectiu: realitzar un estudi sobre la transformació del periodisme valencià arran de la crisi econòmica i de la revolució tecnològica, i les perspectives de futur que presenta el sector.

Proposta 2019:

La Unió de Periodistes Valencians convoca la cinquena edició de la beca Emili Gisbert amb l’objectiu d’abordar la transformació del periodisme valencià en l’última dècada i les perspectives de futur. D’una banda, la crisi econòmica que va començar en 2008 va suposar un canvi profund en les redaccions (acomiadaments, tancament de mitjans locals i delegacions i, fins i tot, de l’antiga RTVV…) i d’una altra, la revolució tecnològica ha propiciat la irrupció de nous mitjans digitals i la creació de nous perfils professionals, a més de la transformació de les rutines de totes les redaccions. El futur de la professió i dels mitjans, a la cerca de nous models de negoci, està encara per escriure.

La beca Emili Gisbert de 2019, per tant, ha de servir per a l’elaboració d’un estudi que analitze la transformació del panorama comunicatiu valencià arran de la crisi econòmica i de la revolució tecnològica, amb entrevistes i testimonis dels responsables dels principals mitjans valencians. L’objectiu és posar el focus en com han canviat les principals redaccions des de 2008, què estan fent els diferents mitjans per a transformar-se i adaptar-se a aquest nou context comunicatiu i, sobretot, com pensen els responsables dels principals mitjans que evolucionarà el periodisme en un futur (model de negoci, audiències…). L’informe, en conseqüència, ha d’incloure aquestes tres parts (passat, present i futur).

1.- Els requisits per a optar a la beca Emili Gisbert:

  • Estar associat/da a la Unió de Periodistes Valencians i tindre al dia el pagament de les quotes.
  • La persona triada haurà de tindre disponibilitat per al projecte durant quatre mesos.
  • Es valorarà estar a l’atur o tindre un salari per davall del mínim interprofessional.

2.- Els/les interessats/des a presentar-se a la convocatòria hauran d’enviar, fins al 15 de febrer de 2019 a administracio@unioperiodistes.org la següent documentació:

  • Nom i cognoms.
  • Curriculum vitae.
  • Document que acredite estar aturat/da o que mostre que el/la candidat/a cobra un sou inferior al mínim interprofessional.
  • Projecte redactat en valencià i de tres fulls com a màxim, en pdf. El document ha de contindre les línies del treball que es seguiran i la metodologia.

3.- Jurat: la Comissió Executiva valorarà i estudiarà tots els candidats/es dels quals n’escollirà un/a. La resta de candidats/es que es presenten a la beca Emili Gisbert passaran a formar part d’una borsa de becaris/es. En cas que la persona triada trobara ocupació, s’adjudicaria la beca per ordre de llista en la borsa de becaris/es.

4.- Metodologia per a desenvolupar el treball objecte de la beca: el/la candidat/a triat/da haurà de fer entrevistes i aconseguir testimonis dels mitjans de comunicació suggerits per la Unió de Periodistes Valencians amb els quals poder elaborar el mapa de la transformació comunicativa al nostre territori.

5.- Termini per a lliurar el treball final: quatre mesos a partir de la concessió de la beca.

6.- Quantia de la beca: 5.000 euros per a una beca.

7.- La presentació a la convocatòria de la beca Emili Gisbert suposa l’acceptació total d’aquestes bases.