(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Curs ‘Aprén a editar infografies i mapes interactius’

11.01.2024

Inscripcions: per mail a administracio@unioperiodistes.org a partir de les 9 hores del divendres 12 de gener.

Els dissabtes 27 de gener i 3 de febrer hem organitzat, de 9:30 a 12:30 hores, un CURS ONLINE, per a aprendre a editar infografies i mapes interactius. Impartirà el taller Bárbara M. Díez, periodista i infografista especialitzada en comunicació creativa i disseny gràfic.

Inscripcions: per mail a administracio@unioperiodistes.org a partir de les 9 hores del divendres 12 de gener.

Objectius del curs
La informació en forma d’imatge arriba millor als nostres usuaris. És per això que cada cop és més important dominar programes que ens permeten fer gràfics interactius. En aquest curs aprendrem a fer servir dues eines fonamentals: Infogram i Datawrapper.

Programa
Breu introducció al món de la infografia
– Què és i per a què serveix
– Diferents tipus que hi ha actualment (estàtiques i dinàmiques)
– Pautes essencials per a la realització d’una bona infografia

Infogram (infografies per a xarxes socials)
– Preparació del document (tipologia)
– Eines: text, gràfics, interactivitat
– Accions principals que ofereix: animació
– Opcions d’exportació
– Prèmium

Datawrapper (infografies individualitzades i mapes)
– Preparació del document i dades
– Eines: text, gràfics, mapes i taules
– Accions principals que ofereix: visualització especial
– Customizació: crear estil propi, animació, formats
– Opcions d’exportació
– Prèmium

Metodologia
Es combinarà la part teòrica amb la pràctica amb una infografia d’exemple en cada eina.

Destinataris
El curs s’adreça a aquelles persones que gestionen informació, treballen amb dades, expliquen històries a la xarxa i necessiten disposar d’eines visuals fàcils i operatives per fer arribar millor el seu missatge o el de les seues empreses als usuaris. Especialment útil per: periodistes, social media managers, community managers, gabinets de comunicació, agències de premsa, estudiants de Periodisme o de Comunicació Audiovisual i tota mena de professionals que vulguen disposar de més eines i recursos gràfics senzills d’aplicar a l’hora de presentar la informació.

Professora
Bárbara M. Díez
Periodista i infografista especialitzada en comunicació creativa i disseny gràfic. Ha treballat en els departaments d’infografia de El Mundo, El Economista, Negocio&Estilo de vida, i la revista Altaïr. Actualment, té el seu propi estudi de comunicació creativa i realitza tallers i xerrades sobre l’aplicació de la infografia i el disseny gràfic com a valor fonamental en la comunicació.

El preu del curs és de 10 euros per a associats/des i de 60 euros per a no associats/des. Les places són limitades i tindran preferència en la inscripció els associats/des.

Important: el termini d’inscripció s’obrirà el divendres 12 de gener a les 9 hores i finalitzarà en completar les places. Per inscriure-vos cal enviar un email a: administracio@unioperiodistes.org. En el mail indiqueu el vostre nom, cognoms, número d’associat/da (en cas de ser-ho). Una vegada rebut el vostre correu, us direm si queden places i us enviarem el número de compte per pagar el taller. La plaça quedarà reservada en rebre el justificant de pagament.
Els mails que arriben abans de l’inici del termini d’inscripció no es tindran en compte.