(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes Valencians considera el tancament de la de la delegació d’ABC-Comunitat Valenciana un colp a la pluralitat informativa

30.01.2016

La Unió de Periodistes Valencians lamenta la decisió del grupo Vocento de tancar la delegació del diari ABC a la Comunitat Valenciana ja que suposa una pèrdua de pluralitat informativa per als ciutadans del nostre territori i un colp molt dur per als treballadors, que amb la pèrdua dels seus llocs de treball passen a engreixar les xifres de l’atur més altes en la història del nostre sector. ABC es quedarà només amb 3 corresponsals per a cobrir tota la informació al territori valencià.

Recent encetat l’any 2016, des de la Unió de Periodistes Valencians aprofitem per demanar els dirigents dels mitjans que no retallen en llibertat d’informació. I més quan ací, al nostre país, les edicions dels diaris nacionals deixen d’informar des del nostre territori, la nostra professió es precaritza encara més.

Aquesta nova llista de comiats es suma a una tendència d’EROS i retallades de plantilles que es ve patint els últims anys a la nostra comunitat i a la resta d’Espanya i que no afecta només als treballadors aturats sino a tota la societat ja que les delegacions territorials ajuden al desenvolupament democràtic de la societat valenciana i a salvaguardar el dret a la informació de tots els nostres ciutadans i ciutadanes.

La Unió de Periodistes Valencians porta més de 30 anys defensant la llibertat d’informació, la d’expressió i els drets dels periodistes; des de la nostra fundació ens hem mostrat partidaris de la necessitat de l’existència d’uns mitjans de comunicació que treballen des d’ací, amb redaccions pròpies que ajuden al desenvolupament democràtic de la societat valenciana.

La Unió de Periodistes Valencians expressa la seua solidaritat i suport amb els treballadors dels treballadors i treballadores d’ABC i es posa a la seua disposició per assessorar-los i ajudar-los a resoldre qualsevol dubte i/o informació que necessiten.

València a 29 de gener de 2016

Comissió Executiva Unió de Periodistes Valencians

#sensperiodistesnohihaperiodisme

#senseperiodismenohihademocràcia