(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

La Unió de Periodistes Valencians lamenta el tancament de Levante de Castelló i els acomiadaments anunciats per Prensa Ibérica

19.06.2019

Davant els anuncis d’acomiadaments i la incertesa sobre el futur de les redaccions de Levante de Castelló i Superdeporte, la Unió de Periodistes Valencians lamenta la decisió del Grup Editorial Prensa Ibérica què, segons afirma el Comité d’Empresa, ha decidit tancar la redacció de Levante de Castelló i realitzar un important nombre d’acomiadaments també a Superdeporte. Aquesta situació és un nou colp a la professió periodística i a la necessària pluralitat informativa.

Segons les dades facilitades pel Comité d’Empresa, Prensa Ibérica tancarà la delegació de Castelló i acomiadarà a 6 treballadors, trasladarà a 5 companys a València i 3 a Mediterráneo. Igualment han anunciat acomiadaments en la capçalera esportiva, Superdeporte.

Des de la Unió de Periodistes Valencians demanem als directius dels mitjans de comunicació que no retallen en llibertat d’informació. Aquesta nova onada d’acomiadaments només fa que perjudicar la qualitat de la informació i agreujar la precarització del sector.

A més, lamentem que els acomiadaments arriben poc després d’haver condonat l’Institut Valencià de Finances part del deute al grup periodístic. Caldria exigir a l’Administració que, quan es prenguen mesures d’aquest tipus, comporten l’obligació del manteniment, com a mínim, dels llocs de treball.

La Unió de Periodistes Valencians fa 38 anys que defensa la llibertat d’informació, la d’expressió i els drets dels periodistes; des de la nostra associació ens hem mostrat partidaris de la necessitat de l’existència d’uns mitjans de comunicació que treballen des d’ací, amb redaccions pròpies que ajuden al desenvolupament democràtic de la societat valenciana, com el cas de Levante de Castelló amb 30 anys de trajectòria. El tancament i acomiadaments anunciats suposen un dur colp per a la informació territorial i per a tota la ciutadania del País Valencià que mereix una informació local de qualitat.

La Unió de Periodistes Valencians expressa la seua solidaritat i suport als treballadors acomiadats i es posa a disposició dels treballadors i treballadores del Grup Editorial Prensa Ibérica per assessorar-los i ajudar-los a resoldre qualsevol dubte i/o informació que necessiten.