(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Encetem la IVª Edició del projecte ‘Llegir Premsa als IES’ per al curs 2016-2017

08.07.2016

signatura_IV_BECA_02Per a l’edició del curs 2016-2017, catorze professionals de la informació, associats a la Unió de Periodistes Valencians impartiran les classes del projecte ‘Llegir Premsa als IES’ per fomentar entre els alumnes l’esperit crític, l’interès i la reflexió sobre l’actualitat a través de la lectura de la premsa.
El projecte, que es va dur a terme per primera vegada a la Comunitat Valenciana el curs 2013-14, va dirigit als alumnes de 3r i 4t d’ESO dels I.E.S públics del nostre territori.

La iniciativa parteix del consens entre la Unió de Periodistes Valencians i l’Obra Social “la Caixa” sobre la importància que el coneixement de l’actualitat té en la formació integral dels futurs universitaris.

Els requisits per impartir els tallers seran:

1.- Estar associat a la Unió de Periodistes Valencians (al corrent del pagament de les quotes trimestrals)

2.- Estar a l’atur (enviant document acreditatiu alta al SERVEF)

3.- Enviar projecte (màxim 3 fulls)

Una vegada finalitzat el termini establert per a la recepció dels programes (fins el dia 22 de juliol), la Comissió Executiva de la Unió de Periodistes Valencians valorarà i estudiarà tots els projectes presentats, i en farà la tria. Els periodistes seleccionats presentaran el seu treball davant el jurat, format pels membres de la directiva de la Unió, als quals se’ls assignarà l’I.E.S prèviament triat per l’executiva.

Els periodistes han d’actuar com a dinamitzadors dels grups amb tres objectius: fomentar el coneixement dels mitjans de comunicació, promoure el respecte al pluralisme informatiu i crear consciència sobre la necessitat d’estar informats.

Les sessions s’han d’ organitzar al voltant de temes d’actualitat, tenint en compte que van dirigits a estudiants de 3er i 4rt de la ESO (14-16anys) i per tant d’alguna manera han de ser assumptes amb els quals es puguen sentir identificats.

En cadascun dels I.E.S es duran a terme dos sessions de treball. En la primera d’elles, el periodista farà una introducció sobre què és el periodisme i els diferents gèneres (notícia, entrevista, articles, reportatges …) que trobaran en un diari.

I en la segona sessió es reproduirà el format d’una roda de premsa per fomentar la participació dels alumnes, que preguntaran al periodista al voltant de l’actualitat que prèviament s’haurà exposat a l’aula.

Data límit per rebre propostes,  divendres 22 de juliol de 2016

Si us interessa col·laborar heu d’enviar a: administracio@unioperiodistes.org 

*nom i cognoms

*document acreditatiu que esteu donats d’alta al SERVEF

*curriculum vitae

*projecte (pdf) -3 fulls màxim- ‘Llegir Premsa als IES’